Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Ersin Tatar, UBP iktidar istiyorsa yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Başkan Adayı Tatar, ikinci tur seçimi için kendisine destek veren kurultayın  birinci tur adaylarından Ünal Üstel, Nazım Çavuşoğlu, Hamza Ersan Saner ve Zorlu Töre’yle birlikte önceki gün ve dün 5 ilçeyi gezerek partililerle bir araya geldi.

“SANDIĞA GİDİN”

UBP Genel Başkan Adayı Ersin Tatar üyelere yaptığı konuşmalarda, kurultaya katılarak oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Tatar, “ UBP Genel Başkanı seçilmesi halinde part-time başkanlık değil, full time, geceli gündüzlü partiye  ve vatanına hizmet edeceğini” söyledi.

Kurultayın birinci turunda bir çok şaibeli olayın meydana geldiğini iddia eden Tatar, özellikle Parti Meclisi seçiminin ertelenmesinin açık bir tüzük ihlali olduğunu savundu.

Tatar, sandık güvenliğinin bulunmadığını, çok sayıda şaibe olduğunu ileri sürerek, “Hâlâ kimden oy isteyeceğiz kesin olarak bilemiyoruz. Liste oyunları, sandık oyunları devam ediyor” dedi.

Tatar, “partinin daha demokratik olması, sadece bir kişinin değil, partililerin kararının geçerli olacağı yeni bir yönetim için” oy istedi.

1446822004.jpg

Tatar, mevcut yönetimin halkın ya da partinin yararına faaliyet göstermediğini, kurdukları düzeni koruma çabası içinde olduğunu ve halktan kopuk bir durumda olduğunu öne sürerek,  UBP’nin yeni bir heyecanla silkinmesi gerektiğini ifade etti.

Tatar, “Çalışkan olacaksınız. Koltuk peşinde ya da koltuk koruma gayreti içinde olmayacaksınız. Dışarı çıkacaksınız, KKTC’nin dört bir yanına ulaşacaksınız. O zaman bu halk, bu seçmen size rağbet edecek. Tekrar geçmişteki gibi, birinci parti ya da tek başımıza iktidar olacağız. Aksi takdirde UBP halktan daha da uzaklaşacak ve partimiz günden güne gücünü kaybedecek” ifadelerini kullandı.