Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Rum lider Anastasiadis’in, “Güzelyurt ve daha birçok KKTC yerleşim birimini cebinde sayan açıklamalarına rağmen takındığı tavrın” vatandaşları tedirgin edici, ekonomik ve sosyal hayata zarar verici olduğunu ileri sürdü.

Tatar, “ Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Rum lider karşısında sessiz kalmayıp Kıbrıs Türkü’nün haklarını savunan bir tutum takınmaya” davet etti.

Ersin Tatar, UBP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk halkını kandırmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını, Rum tarafının toprak, harita, mülkiyet, güvenlik ve garantiler, dört özgürlük, yönetim ve güç paylaşımı, Avrupa Birliği konularındaki tutumunun asla kabul edilemez noktada bulunduğunu vurguladı.

UBP Milletvekili Tatar, Rum lider Nikos Anastasiades’in Annan Planı’nda yer alan haritadaki tüm yerleşim birimlerini cebinde saydığını açıkça ifade ettiğini ve sanki Akıncı ile konuşulmuş ve Güzelyurt’un verileceği konusunda güvence alınmış gibi bir tavır takındığını söyleyerek, “Sayın Akıncı ise pazartesi günü Şehit Aileleri Malul Gaziler Derneği’ni kabulünde bir açıklama yapmış ancak açık, net bir tavır ortaya koymamıştır” dedi.

Tatar, “Siz Güzelyurt’u verilmesini öngören bir sözde anlaşmaya onay veriyor musunuz ? Annan Planı haritası geçerli mi? Rum lider veya BM’ye bu konularda ne söylediniz? Siz, toprağa geçmedik, harita yok diyorsunuz ama Rum tarafının toprak konusundaki tutumu bellidir” dedi.

Tatar, halkın herşeyi bilmesi gerektiğini, Rum lider konuşurken Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın suskun kalmasının bazı şeylerin kabul edildiği ve bir oldu bitti yaratılacağı kuşkularını tırmandırdığını söyledi.
Tatar açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhurbaşkanı Akıncı,  Rum lider karşısında sessiz kalmayıp Kıbrıs Türkü’nün haklarını savunan bir tutum takınmalıdır.

Kimsenin Kıbrıs Türk halkını kandırma hakkı yoktur. Rum tarafının toprak, harita, mülkiyet, güvenlik ve garantiler, dört özgürlük, yönetim ve güç paylaşımı, Avrupa Birliği konularındaki tutumunun asla kabul edilemez noktadadır.”