GÜNDEM KIBRIS ÖZEL

GÜNDEM KIBRIS’a ulaşan Tavuri, şimdiye kadar halkın aldatıldığını ifade ederek, “Hakikatten gerçekten anlaşma istenirse ben bu görevi seve seve üstlenirim” dedi.

Anlaşmayı sağlamak için aday olduğuna dikkat çeken Tavuri, var gücüyle de çalışacağını söyleyerek “Cumhurbaşkanlığına adaylığım bazı sebeplerden dolayı olmadı. Ancak müzakerecilik pozisyonuna adayım” diye konuştu.

BİR KARIŞ TOPRAK VERMEM AMA LARNAKA’YI ALIRIM

Müzakereci sıfatıyla gerçekleştireceği icraatlardan halkın memnun olacağını ve sadece Kıbrıs Türk halkının menfaatlerini koruyacağını ifade eden Tavuri, “Rum’u masada bir tek ben sıkıştırırım.  Çok canımı sıkarlarsa bir karış toprak vermem ama Larnaka’yı masada söke söke alırım” dedi.

OLMAZSA OLMAZLARI NE?

Tavuri açıklamalarında, müzakere masasındaki olmazsa olmazlarını da açıkladı:

“Türk askerinin garantisi. Rum başkanlık sarayı, Larnaka Havaalanı, Baf Havaalanı, Coca Cola Fabrikası, Cikko Manastırı…. Manastırı camiye dönüştürüp ibadete açacağım. Trodos’ta müzakereci sarayı, RMMO karargahı benim kırmızı çizgilerimdir.”

TAVURİ’NİN İYİ NİYET ADIMLARI

Tavuri ayrıca, Kıbrıs Rum toplumuna yönelik bir dizi iyi niyet adımları atma sözü de verdi.

KKTC’deki Merkezi Cezaevi’ni Kıbrıslı Rumlara vereceğini açıklayan Tavuri “bunun nedeni de esas suçluların dışarıda, garibanların da içerde yatıyor olmasıdır” dedi.

Tavuri’nin diğer iyi niyet adımları da şöyle:

“Kıbrıslı Rumlar gönülleri arzu ettikçe KKTC’de ibadet edebilme, KKTC sahillerinde denize girme, uyuşturucu satmama kaydıyla KKTC’de her türlü iş yeri açabilme.”