Zorkun TAŞER

Girne’de önceki gün 11 yaşındaki yeğeni M.Ö.’yü apartmanın üçüncü katından aşağı atarak öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanan amcası, 33 yaşındaki Deniz Özsarı yeniden Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine kaldırıldı. Özsarı’nın tedavisinin uzun süreceği belirtiliyor.

Olayla ilgili başlatılan polis soruşturması kapsamında zanlının hastanede polis gözetiminde tutulması için dün Girne Kaza Mahkemesi’ne başvuru yapıldı.

Girne Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Hüseyin Göymen, önceki gün saat 14.00-15.00 sıralarında Mehmet Kurt Sokak Saraçlı apartmanında şuanda ilaçlı tedavi gören, zanlının 11 yaşındaki M.Ö’yü 12 metreden mutfak balkonundan atarak öldürmeye teşebbüs ettiğini söyledi.  

M.Ö’nün Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde bulunduğunu ve ölüm tehlikesi olduğunu kaydeden Göymen, zanlının aynı gün tespit edilerek tutuklandığını, hareketlerinden psikolojik bozukluk olduğu gözlemlenen zanlının cezai ehliyetinin olup olmadığına dair tespit için Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine yatırıldığını söyledi.  Göymen, zanlının hastanede bulunduğu süre içerisinde polis gözetiminde kalmasını talep etti.

Daha önce tedavi aldı

İddia makamı mahkemeye Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde görevli olan Ruh sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Tijen Sökmez’i dinletti. Sökmez, zanlının 2008 yılından beridir takipte olduğunu, ilaçlı tedavi gördüğünü ve 2014 yılına kadar ayaktan tedavi gören zanlının 2014 yılı içerisinde iki kez hastaneye yatırılarak tedaviye alındığını açıkladı. 

Sökmez, zanlının yeniden hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındığını açıkladı ve sağlık durumunun mahkeme huzuruna çıkması için uygun olmadığını dile getirdi.  Zanlının günde 3 kez enjeksiyon tedavisi gördüğünü kaydeden Sökmez, zanlıda BTA psikotik hastalığı olduğunu ve antipsikotik tedavisi uygulandığını açıkladı.

Duruşmaya bakan Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak zanlının barış ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde bir gün süre ile polis gözetiminde tutulmasına karar verdi.