Yeşil Barış Hareketi’nden yapılan açıklamaya göre,  proje kapsamında toplanan alüminyum meşrubat kutularının satışı ile elde edilen ilk gelirle 4 adet tansiyon ölçme cihazı, 3 adet nebülizatör ve 4 adet elektronik termometre alındı.

Yeşil Barış Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada,  Lefkoşa bölgesinde toplanıp geri dönüşüme kazandırılan ilk parti alüminyum atıkların  projenin  amaçlarına uygun olarak değerlendirilmeye başlandığını kaydedildi.

Açıklamada,  Lefkoşa  Hastanesi'ne yapılan bağışın  diğer bölgelere de yayılarak giderek artacağı  ifade edildi.

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Ersun Aytaç bir çevre örgütü olarak sosyal sorumluluk bilinci ile ortaya koydukları "Teneke Çocuk Projesi" ile bir farkındalık yaratılmaya çalışıldığını ve bununda önemli bir yol kat ettiğini söyledi.

"Teneke Çocuk Projesi" gönüllülerinden ve Yeşil Barış Hareketi Kurumsal İletişim Sorumlusu Tuğberk Kaya da, sıfır bütçe ile başlayan projenin gönüllü katkılarla ve belediyelerin paydaş olmaları ile 14 belediye bölgesinde devreye girdiğini, bir yıl gibi bir sürede bunun hem proje, hem de ülke adına önemli bir kazanım olduğuna vurgu yaptı.

Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir ise emin adımlarla ilerleyen projenin bağışlarının ilerleyen günlerde diğer bölgelerde de gerçekleşeceğinin ve bunun artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Sahir, Herkesin bu projeyi sahiplenmesi ile birlikte, atıklardan arınacak ülkemizin çok daha güzel olacağına olan inancını belirtti.

Projeye Lefkoşa bölgesinde katkı koyan Lefkoşa  Türk Belediyesi’nden Serkan Önet ise paydaş olarak yer aldıkları projeye ellerinden gelen katkıyı koymaya devam edeceklerini, bu tür projelerde yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Lefkoşa  Hastanesi Başhekimi Ersan Berksel, yapılan bağışın öneminden söz ederken "Teneke Çocuk Projesi"nin ve buna emek verenlerin düşünce biçiminin çok daha değerli olduğunu söyledi.