Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği’nin bu yıl 12.sini gerçekleştireceği Geleneksel Tepebaşı (Yorgoz) Lale Festivali, 19-20 Mart’ta düzenlenecek.

Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği (TEPDER) tarafından yapılan açıklamaya göre, halka “Ülkemizin eşsiz varlığı Kıbrıs lalesinin yasadışı yollarla toplanmasını önlemek için elele verelim” temalı festival, saat 10:00’da köydeki Lale Anıtı’ndan tören alanına doğru gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Dünyada sadece Kıbrıs’ta yetişen ve Medoş Lalesi olarak da bilinen Yorgoz Lalesi’nin tanıtılıp korunmasını hedefleyen festival süresince, gün boyu lale temalı fotoğraf yarışması ve lale yürüyüşleri düzenlenecek. Tepebaşı İlkokulu bahçesinde kurulacak stantlarda Kıbrıs’a özgü el işleri, yöresel yiyecek ve içecekler satılacak.

Festivalin ilk günü 19 Mart Cumartesi etkinlikler saat 10.30’daki yastık koşusu ile başlayacak ve sonrasında yapılacak ödül töreni, konuşmalar ve Geçmişten Yansıyan Fotoğraflar Sergisi’nin açılışı ile devam edecek. Festival tüm gün boyunca çocuklar için yüz boyama, halk dansları, modern dans gösterileri, junglör şov ve Tunç Yükler ile Lapta Yavuzlar Lisesi Müzik Grubu’nun konserleri ile sürecek. TEPDER’in rehberi eşliğinde yapılacak lale yürüyüşleri ise 13.00 ve 14.00’te başlayacak.

Tepebaşı (Yorgoz) Lale Festivali 20 Mart Pazar günü ise sabahın erken saatlerinde TEPDER rehberi eşliğinde yapılacak ve lalelerin de izlenebileceği doğa yürüyüşleri ile başlayacak.

Tepebaşı benzin istasyonu önünde buluşularak yapılacak yürüyüşler saat 7.30’da Dağcılık Spor Derneği’nin, saat 08.00’de ise Bizim Grup’un katılımıyla gerçekleştirilecek. Festival doğa yürüyüşlerinin ardından çeşitli halk dansları ekiplerinin sunacağı halk dansları gösterileri, çocuklar için yüz boyama etkinliği, klasik otomobil sergisi, zumba gösterisi, jonglör şov ve sırasıyla Eylem Afşaroğlu ve İbrahim Kırmızısakal, Kıbrıs Havaları Derneği, Grup Bariya, Bostancı Gençlik Merkezi konserleri ile sürecek. Lale yürüyüşleri ise cumartesi günü olduğu gibi 13.00 ve 14.00 saatlerinde yapılacak.

1457597307.jpg

1457597306.jpg