Toparlanıyoruz Hareketi (Temiz Toplum Derneği), “ilkeler hükümeti ile reform hükümeti olmak ve sıkı bir şekilde takvimlendirilen hükümet programına uymak” iddialarıyla kurulan CTP-UBP Hükümeti’nin üç ayını doldurduğuna dikkat çekerek, bu sürede vaatlerinden hangilerini yerine getirdiğini sordu.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, hükümetin 27 Ekim’de üçüncü ayını doldurduğu belirtilerek, “Peki, ‘ilkeler ve reform hükümeti’ olacağı sözünü veren CTP-UBP koalisyonu bu 3 ayda vaat ettiklerinden hangisini yaptı? Bir zahmet cevap bekliyoruz!” ifadeleri kullanıldı.

‘İstihdamın asgari kriterlerini belirleyen ve her türlü istihdamda münhali ve başta yazılı sınav olmak üzere adil yöntemleri düzenleyen yasanın en geç üç ay içerisinde yürürlüğe gireceğinin belirtildiğini kaydeden hareket, böyle bir yasanın yürürlüğe girdiğini görmediklerini, duymadıklarını ifade etti.

Hükümet programında, kayıt dışı ekonomiyle mücadele eylem planının üç ay içerisinde yeniden takvimlendirileceği ve sonuç vermesi için aralıksız çalışmaların devam edeceğinin kaydedildiğini de belirten Toparlanıyoruz Hareketi, yeni takvimin nerede olduğunu sordu.

Toparlanıyoruz Hareketi “Uluslararası lisanslı bir denetim kuruluşunun Telekomünikasyon Dairesi’ni denetlemesi için üç ay içerisinde girişim yapacağız” diyen hükümetin, “Üreticilerin küçük ölçekli süt soğutucularına ve süt sağım sistemlerine sahip olması amacıyla destekler 3 ay içerisinde verilmeye başlanacaktır’ hedefi de koyduğunu ifade ederek, bu konularda ne yapıldığının açıklanmasını istedi.

Açıklamada, “İş sağlığı ve güvenliğinde ‘ilgili düzenlemelerin uzmanlar tarafından uygulanmasını üç ay içerisinde başlatacağız’ dediniz.  Üç ayda kaç işyerinde denetim yapıldı, kaç iş kazası oldu haberiniz var mı?” denildi.

‘DAÜ’nün özerk ve demokratik bir üniversite haline gelmesini sağlayacak yasa üç ay içerisinde çıkarılacak’ dendiğini de hatırlatan hareket, yasanın nerede olduğunu sordu.

‘2008 yılında Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan Katı Atık Yönetim Planı değişen AB politikaları doğrultusunda üç ay içerisinde güncelleneceğinin’ de ifade edildiğini belirten Toplanıyoruz Hareketi, “Katı atık yönetim planını güncellediniz mi? “ dedi.

Açıklamada, “kurultay hesapları” veya “gençleştirme operasyonlarının” halkı ilgilendirmediği belirtilerek, hükümetten üç aylık sürede ne yaptığının ve vaat edip yapmadıklarının hesabını vermesi istendi.