UBP Genel Başkan Adayı Zorlu Töre, makam peşinde değil KKTC ve halkın peşinde olduğunu vurgulayarak, devleti yaşatmanın ana görevleri olduğunu kaydetti. Töre, göreve gelmeleri durumunda UBP’yi ulusal davaya inananların merkez partisi haline getireceklerini ifade ederek, herkesi kendi etrafında toplanmaya çağırdı.

Töre kurultayda yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kendilerini Meclis’te bilgilendirirken bir “çizgiden” bahsettiğini ifade ederek, bu konuda görüşlerini dile getirdi ve bunun asla kabul edilemeyeceğini kaydetti.

UBP’nin Kıbrıs müzakereleri konusunda da eksik kaldığını, gerekli mücadeleyi ortaya koyamadığını ifade eden Töre, seçilmesi durumunda birinci parti değil iktidar sözü verdiğini söyledi, Kıbrıs konusundaki sıkıntıları çözeceklerini vurguladı.

Töre, UBP Genel Başkanı’nın tutumunu ve CTP’ye verdiği desteği eleştirerek, hükümette UBP’nin yama olduğunu savundu.

1446303222.jpg

“Yeni dönemde yamadan kurtulmak için sizden onay istiyorum” diyen Töre, Muhaceret Yasası’nı da eleştirdi, seçilmesi durumunda bu yasayı geri çekip yeniden yapılandıracaklarını kaydetti.

Sağlıkta yaşanan sıkıntıları gidereceklerini ve yeniden sistem kuracaklarını ifade eden Töre, tarım sektöründe de yeni yatırımlar yapacaklarını, eğitimde de yeni yapılanmaya gideceklerini ve milli duyguları yeniden yansıtacaklarını söyledi.

Kurultayda UBO eski Genel Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun fotoğrafının olmamasını da eleştiren ve bu konuda salondan destek gören Töre, halkla birlikte sağlam bir şekilde yürüyeceklerini vurguladı. Töre, UBP’nin hükümetteki yerini de eleştirerek, hükümette şu anda vekaletin Maliye Bakanı’nda değil koalisyon ortağında olması gerektiğini söyledi.

Töre, garantiler konusunda UBP olarak Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Töre, kendilerine şehitlerden emanet kalan bu toprakları asla vermeyeceklerini de ifade etti.