Suna Erden

Babası Raif Denktaş’ın mezarı başında 3 yıl önce yaşamına son veren Can Polat Denktaş’ın ölümüyle ilgili adli soruşturma sürüyor 

Lefkoşa Mezarlığı’nda 18 Mart 2013 tarihinde babası Raif Denktaş’ın mezarı yanında ağır yaralı bulunan ve hastanede hayatını kaybeden Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu 37 yaşındaki Can Polat Denktaş’ın ölümüyle ilgili adli ölüm soruşturması sürüyor. Bu kapsamda Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün ifade veren Denktaş ailesinin torunu Rauf Denktaş amcasının yaşamına son verdiği günü anlattı. Torun Denktaş, 18 Mart günü arkadaşları ile birlikte olduğunu, ailesinden telefon geldiğini ve hemen mezarlığa gitmesinin istendiğini anlattı. 

Denktaş , “Mezarlığa gittim, ses duydum. Can Polat Denktaş yerde yatıyordu. Üzerinde kan vardı. Yarasına bayrak bastırarak tampon yaptım. Daha sonra ambulans geldi ve hastaneye götürdü. Bana söylediği son söz ‘oğluma İyi bakın’ oldu. Olay günü torun Denktaş ile birlikte mezarlığa giden arkadaşı Olgun Kişmir de aynı ifadeleri kullandıktan sonra, “oradaki bankın üzerinde mektupları vardı. ‘Oğluma iyi bakın dedi” şeklinde konuştu. Tanık ifadelerini dinleyen mahkeme, adli ölüm tahkikat davasını karar için süresiz erteledi.