Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa’daki Tren Yolu Sağlık Merkezi'nin teçhizat eksikliklerinin giderilerek  haziran ayı sonunda ana branşlarıyla birlikte  yeniden hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Bakan Sucuoğlu, sağlık kuruluşlarına başlattığı ziyaretler çerçevesinde Lefkoşa’nın merkezinde bulunan Tren Yolu Kentsel Sağlık Merkezi'ni ziyaret ederek, merkezin  yeniden tam randımanlı hizmet vermesi için çalışma başlattı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Tren Yolu Kentsel Sağlık Merkezi'nin 2008 yılına kadar tam randımanlı çalıştığını, daha sonra ana branşların kapandığını söyledi.

Sağlık merkezinde şu anda sadece diş ünitesinin hizmet verdiğini de ifade eden Sucuoğlu, haziran ayının sonunda ana branşların da yeniden hizmete gireceğini belirtti.

Sucuoğlu, Tren Yolu Kentsel Sağlık Merkezi'nin tam randımanlı çalışması ile  Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin de poliklinik yükünün rahatlayacağını dile getirdi.

Tren Yolu Sağlık Merkezi'nin Lefkoşa’nın merkezi konumunda olması nedeni ile Surlariçi, Kaymaklı, Yenişehir, Kızılbaş ve otobüs terminalini kullanan vatandaşlar için çok yararlı olacağını belirten Sucuoğlu, sağlık hizmetini her bölgede vatandaşın ayağına getireceklerini  vurguladı.

Sağlık merkezinin alt yapı çalışmaları ve tamirat tadilat işleri için ihaleye çıkılacağını söyleyen Sucuoğlu, eksik teçhizatların da tamamlanmasıyla  haziran ayı sonunda hizmet vermesini amaçladıklarını belirtti.

Bakan Sucuoğlu, Tren Yolu Sağlık Merkezi'nin ardından Domuzcular Burnu’nda bulunan Kentsel Sağlık Merkezi’ni de ziyaret ederek  bilgi aldı. 

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan binanın idaresinin Sağlık Bakanlığı’na verildiğini söyleyen Sucuoğlu, sağlık merkezinin düzenli ve verimli çalışması için çeşitli alternatifleri görüştüklerini belirtti.

Domuzcular Burnu Sağlık Merkezi'nin  en iyi şekilde çalışması için plan program çalışması yapılacağını ifade eden Sucuoğlu,  Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin yükünü azaltmayı amaçladıklarını söyledi.