Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ile Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Turizm Kulübü’nün ev sahipliğindeki, “Turizmin Geleceği Platformu” 1. Genel Kurulu, 4 Aralık 2015 Cuma günü, DAÜ Senato Salonu’nda gerçekleştrilen açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Turizmin Geleceği Platformu Başkanı ve DAÜ Turizm Kulübü Başkanı Çağatay Kaan Eren, 1. Genel Kurulu’nun DAÜ’de gerçekleşiyor olmasından ve değerli katılımcıları ağırlıyor olmaktan duyduğu mutluluğu ve onuru ifade etti. Turizmin Geleceği Platformu’nun proje üretmeye başladığını kaydeden Eren, öğrencilere katkı sağladığını da ifade ederek, ileriki günlerdeki etkinlikleri hakkında da bilgiler verdi. Eren, bir sonraki dönemin etkinlik planlamasının da bu toplantıda netleşeceğini dile getirerek, Platform’da yer alan üniversitelerin rakip olmadığını, birlik beraberlik içerisinde turizm elçisi olarak ilerleyeceklerini kaydetti. “TC ve KKTC’de güçlü bir örgüt kurduğumuzu düşünüyorum.” ifadelerini kullanan Eren, katılımcılara geldiklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç ise dünyanın ekonomi, kültürel ve sosyal anlamda turizm ile bağlantılı olduğunu kaydederek, “Bizler turizm alanında eğitim verenler olarak sizleri en iyi eğitim ile mezun etmek ve donanımlı bir şekilde sektörde başarılı olmanızı sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Kılıç, platformun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşşekkürlerini ileterek, platformun  ülke turizmine hayırlı olmasını diledi.

dsc_1889.jpg

Kıbrıs adası dendiği zaman akla ilk gelenin turizm mesleği olduğunu ifade eden DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise, turizm mesleğinin ada insanı için çok önemli olduğunu kaydetti. Konuklara DAÜ’nün misyoner bir üniversite olduğunu dile getiren Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün 106 farklı kültür, değişiki dil, din ve dünya görüşüne sahip olduğunu vurguladı. Turizm sektörü ile adaya 22 farklı ülkeden turist gelirken, DAÜ’nün 106 farklı ülkeye ev sahipliği yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Osam, DAÜ’den mezun olan öğrencilerin birer temsilci olduğuna değindi. Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kapılarının kaliteli işler yapmak isteyen herkese açık olduğunu da kaydederek, konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti.  

Türkiye Cumhuriyeti (TC) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) turizm ve gastronomi kulüp ve bölüm temsilcilerini biraraya getirmek için kurulan “Turizmin Geleceği Platformu” çatısı altında, her yıl düzenli olarak seçilen üniversitelerde etkinlikler gerçekleştirilmektedir. 1. Genel Kurulu açılış törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, Dekan Vekili Prof. Dr. Kılıç ve öğrencilerin yanısıra, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Prof. Dr. Salih Katırcoğlu ile Turizm Fakültesi akademisyenleri de katıldı. Açılış töreni sonunda bazı üniversite kulüp temsilcileri tarafından Rektör Vekili Prof. Dr. Osam’a ve Dekan Vekili Prof. Dr. Kılıç’a hediye takdiminde de bulunuldu. Türkiye ve KKTC’den 15 farklı üniversiteden, 17 kulüpten 20 temsilcinin katıldığı Turizmin Geleceği Platformu 1. Genel Kurulu 6 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek.

dsc_1872.jpg

dsc_1884.jpg

dsc_1894.jpg

dsc_1922.jpg

dsc_1956.jpg

dsc_1980.jpg