20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde adaya gelecek Türk Deniz Kuvvetleri gemileri, pazartesi günü 10.00-18.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gökçeada Fırkateyni Girne açıklarında, TCG I’inci İnönü Denizaltısı ve TCG Bora Hücumbotu Girne Turizm Limanı’nda, TCG Bozcaada Korveti ise Gazimağusa Ticari Limanı’nda ziyaret edilebilecek.

TCG Gökçeada Fırkateyni’ne ulaşım Girne Yat Limanı’ndan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nca sağlanan deniz vasıtaları ile diğer gemilere ise karayolu ile yapılacak.

Kutlamalar çerçevesinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu pazar günü saat 19.30’da Lefkoşa Dereboyu’nda, KTBK Bandosu ise saat 16.30’da Girne Atatürk Anıtı’nda halka açık konser verecek.

Öte yandan, Türk Hava Kuvvetleri Solo Türk Gösteri Ekibi ile Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları Pazar günü saat 18.00’den itibaren Girne Atatürk Anıtı üzerinde hava gösterisi icra edecek.