Suna Erden

Alınan bir ihbar üzerine Alsancak’ta faaliyet gösteren iki ayrı eğlence merkezine hafta sonu operasyon düzenleyen ve içinde “Nitroz oksit” olduğu tespit edilen binlerce tüple ilgili tutuklanan Harun Köftecioğlu, Sami Otcuoğlu, Yusuf Karaaziz, Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim aleyhindeki soruşturma analiz raporları henüz çıkmadığı için kısmen de olsa tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Narkotik ekiplerinin her iki eğlence mekânından aldığı toplam 5 bin 490 tüpün analiz sonuçları henüz gelmediği belirtildi. Aile yakınları mahkeme avlusunda görevini yapan polis ve basın mensuplarına çirkin saldırıda bulundu. Zanlılara “Gümrüksüz mal tasarrufu ve ithali” ve “Cezai ihtiyatsızlık ve ihmal” suçlamaları getirildi. 

ANALİZ SONUÇLARI BEKLENİYOR 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis, zanlılar Harun Köftecioğlu, Sami Otcuoğlu, Yusuf Karaaziz, Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim’in Alsancak’ta faaliyet gösteren iki eğlence mekanına düzenlenen baskında tutuklandığını söyledi. Polis , Alsancak Girne’de faaliyet gösteren ve işletmesini Sami Otcuoğlu ve Yusuf Karaaziz’in yaptığı disko bar içinde zanlıların huzurunda yapılan aramada 1073 adet dolu 7 âdeti kullanılmış toplam 1080 adet içerisinde (Nitroz oksit) gazı içeren küçük tüp bulunduğunu kaydetti. Polis, Otcuoğlu’na ait Ozanköy-Girne’de faaliyet gösteren ofisinde yapılan aramada ise, 2880 adet küçük tüplerin emare olarak alındığını anımsattı. Analize gönderilen tüplerin henüz sonuçlarının gelmediğini ifade eden polis, soruşturmanın kısmen tamamlandığını anlattı. Soruşturmayı yürüten polis, aynı gece yine Alsancak’ta faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Harun Köftecioğlu’nun yaptığı eğlence mekânında ise 1530 adet dolu 24 âdeti kullanılmış toplam 1554 adet (Nitroz oksit) gaz içeren küçük tüplerin emare olarak alındığını söyledi. 

SATIŞINI ONLAR YAPTI 

Polis, tüplerin satışını yaptıkları tespit edilen Serhan Aydınel, Âdem Yeşilçimen ve Timur İbrahim’in tutuklandığını belirtti. Polis, yapılan sorgulamada kullanımı yasak olan tüpleri, Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim’in 13 Ağustos tarihinde Akyar Sınır Kapısı’ndan kaçak olarak ülkeye ithal ettikleri yönünde ifade verdiklerini anlattı. Polis, Harun Köftecioğlu, Sami Otcuoğlu, Yusuf Karaaziz, Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ileride yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu. 

ŞİMDİLİK BUNLAR 

Yargıç Gökhan Asafoğulları “Gümrüksüz mal tasarrufu ve ithali” suçlarından yargılanan Harun Köftecioğlu, Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim’in yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 1’er kişinin imza edeceği 10’ar Bin TL kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Asafoğulları ayrıca, “Cezai ihtiyatsızlık ve ihmal” suçundan yargılanacak olan zanlı Sami Otcuoğlu ve Yusuf Karaziz’in yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak serbest bırakılmalarına emir verdi. 

OLAY ÇIKARDILAR, TEHDİTLER SAVURDULAR, BASININ ÜSTÜNE YÜRÜDÜLER 

Mahkeme kararının açıklanmasının ardından, zanlı yakınları olay çıkardı. Davayı izlemeye giden Star Kıbrıs muhabiri, Havadis Gazetesi muhabiri, Yenidüzen muhabiri ve Kıbrıs Gazetesi muhabiri zanlı yakınlarının saldırısına uğradı. Ellerinde fotoğraf makinesi ile mahkemeye gelen birinin adı Sait Cin, diğerinin ise adının Ömer olduğu öğrenilen iki şahıs, görevli oldukları için mahkemede bulunan, amaçları kamuoyuna haber iletmek olan basın mensuplarını defalarca çekerek taciz etti. Gazetecilerin fotoğrafları çekilerek, ağza alınmayacak küfürler edildi. Ardından, “Bu fotoğrafları sosyal medyada yayımlayacağız. Sizi ahlaksız olarak lanse edeceğiz” tehdidinde bulundu. Bazı gazeteciler darp edilmek istenirken, bazıları ise tehdit edildi. 

ŞİKAYETÇİ OLUNDU 

Mahkemeden ayrılmayaçalışan muhabirimiz Suna Erden ve Havadis gazetesi muhabiri Devrim Demir, zanlı yakınları tarafından önleri kesilerek, saldırıya uğradı. Araçlarına binerek olay yerinden ayrılmaya çalışan muhabirlere su dolu pet şişesi fırlatıldı. Savcı Mustafa Atakara’nın basına yapılan çirkin saldırıya tanıklık etmesinin ardından tespit edilen saldırganlar tutuklandı. Tespit edilen birçok saldırgan Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’ye sevk edildi. Saldırı ve tehditlere maruz kalan basın mensupları ise Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek suç duyusunda bulundu.