Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Tüzmen, “Pakistan Higher Education Commission (HEC), the Visiting Scholars Program (VSP) for National Institute of Biotechnology & Genetic Engineering (NIBGE), Faisalabad, Pakistan”dan aldığı Yabancı Profesör’lere verilen ödül/burs kapsamında atölye çalışması/çalıştay düzenlemek üzere Faisalabad, Pakistan’ı ziyaret etti.

Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında Pakistan Ulusal Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği Enstitüsü yüksek lisans öğrencilerine ve üst düzey bilim insanlarına iki hafta boyunca altı değişik ders ve iki değişik konferans veren Doç. Dr. Şükrü Tüzmen, “Bilim Yaşamımda Devrialem” ve “RNAi Gen Baskılama Sisteminin Kanser Tedavisinde Kullanım Alanları” ile ilgili konferanslar ve altı farklı Moleküler Biyoloji ve Genetik  konularında dersler vererek, öğrencileri ve katılımcıları çalışma konuları ile ilgili bilgilendirdi.

Pakistan Ulusal Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği Enstitüsü kampüsünde konaklayan Doç. Dr. Şükrü Tüzmen, ders ve seminerler dışında kampüste ikamet eden yükseklisans öğrencileri ve üst düzey bilim insanlarına bilimsel çalışmaları ile ilgili bilgiler de aktardı ve sorularını yanıtladı. Bu süre zarfında Pakistanlı bilim insanları ile ortak çalışmalara imza atan Doç. Dr. Şükrü Tüzmen, yoğun istek üzerine yakın tarihte tekrar bir Pakistan ziyareti gerçekleştirecek.

Pakistan’da bulunduğu süre zarfında DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı’nın tanıtımını da yapan Doç. Dr. Şükrü Tüzmen’in verdiği bilgilerden etkilenen bir grup Pakistanlı öğrenci, söz konusu programa yeni akademik dönem için kayıt yaptırdı.

resim-1-.jpg

s-001.jpg