Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, hükümetin ortağı olarak ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları öncelikle grup toplantısında ele aldıklarını kaydetti

Basında çıkan haberlerin aksine hükümeti bozma gibi bir niyet içinde olmadıklarını söyleyen Sucuoğlu, "UBP'nin böyle bir niyeti yok. Ortağımızla aramızda birtakım görüş farklılıkları var, bu gerçek ancak bu hükümeti bozmayı gerektirecek bir durumda değil" dedi

"Cuma günü bu iş biter” diye yanlış bir izlenim verilmiş olabileceğini vurgulayan Sucuoğlu, “Öyle bir durum yok, Cuma gün büyük ihtimalle parti MYK ve Parti Meclisi toplanıp durum değerlendirmesi yapacak" diye konuştu

Sucuoğlu: “Hükümette olmamızın en büyük nedeni ekonomik anlamda halkın önünü açabilmektir. Ekonomik paketin sürüncemede kalması, 13. maaş konusu ve su konusu gibi sorunlar sıkıntı yaratıyor. Bu konuları Parti Meclisi’ne de aktarmak, onların da eğilimin ne olduğunu öğrenme yönünde faydalı olacak”

Eniz ORAKCIOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, hükümetin geleceği, 13. maaşlar ve su konusuyla ilgili ortaklar arasındaki görüş farklılıklarını Yeni Bakış'a değerlendirdi.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu açıklamalarına geçtiğimiz gün gerçekleşen parti grup toplantısıyla ilgili basında yer alan haberleri değerlendirerek başladı. Sucuoğlu, “Parti Meclisi’nin toplanma nedenlerinin hükümetin önünü görmesi, 13. maaş sıkıntısı ve mali protokol konusundaki gelişmeleri derlemek amaçlıdır” dedi.

“Toplantının hükümeti bozmayla ilgisi yok”

Sucuoğlu, grup toplantısının amacının hükümetin geleceği veya su konusuyla ilgili olmadığına dikkat çekerek,  “Su konusu ayrı, hükümet konusu ayrı bir konu. Biz grup toplantımızı yaptık, görüşler ortaya çıktı ve Parti Meclisi’nde de bu görüşler paylaşılacak” diye konuştu.

“Ya hat, ya bat demek değildir”

Ekonomik paketle ilgili bir takım hareketlenmelerin başladığını anımsatan Sucuoğlu, “Bu konunun biran önce sonuçlandırılması açısından bir hareketlenme var. Bunun yanında henüz ödenemeyen 13. maaşlarla ilgili hazırlıklar var. Bu sürecin tamamlanmasının ardından Parti Meclisi’ni bilgilendirmek gündeme gelebilir.  Ama PM’nin toplanması demek ya hat, ya bat, ya siyah, ya beyaz demek değildir. Politikada böyle şeyler olmaz” dedi.

“Hükümeti bozma gibi bir karar yok”

Sucuoğlu, 1-2 hafta önce hükümetin diğer ortağı CTP’nin de yetkili organlarının toplandığını anımsatarak, “Normal koşullarda UBP’nin de rutin parti meclisi toplantıları olur. Cuma günkü toplantı da bu rutin toplantılardan biridir. Toplantının içeriğinde hükümeti bozma gibi bir karar yok. Ekonomik program konusu bizim için çok önemli bir konu, biz parti olarak önümüzü görebilmek için bu konunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuşu.

“Sorunlar büyük sıkıntı”

Sucuoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti; “Bizim hükümette olmamızın en büyük sebebi belli reformlar yapabilmek, ekonomik anlamda halkın önünü açabilmektir. Bu bağlamda ekonomik paketin bu şekilde sürüncemede kalması, 13. maaş konusu ve dolaylı olarak az da olsa performansı etkileyen su konusu gibi sorunlar büyük sıkıntı yaratıyor. Sayın başkanımızın da kararıyla bu konuları grupta oturup tartıştık ve parti meclisine de aktarmak, onların da düşüncelerini almanın ve eğilimin ne olduğunu öğrenme yönünde faydalı olacağını düşündük.”

“Yanlış izlenim verildi”

“Cuma günü bu iş biter” diye yanlış bir izlenim verilmiş olabileceğini vurgulayan Sucuoğlu, “ Cuma gün sonuçta parti MYK’sı ve Parti Meclisi toplanması gündemimizde var. Bu toplantılarda üyelerimizin de görüşlerini alıp bundan sonraki süreci yönlendireceğiz. Bu birkaç gün içinde ne olacağı konusunda gidişat belli olacak” dedi.


Kaynak: Yeni Bakış