Ceren Özbil

Ulusal Birlik Partisi’nin 31 Ekim’de yapılacak kurultayı öncesinde gerçekleşecek ilçe kongreleri bugün yapılıyor. Tüm ilçeler de kongreler saat 10.00’da başlayacak. Oy sayımına ise saat 19.00 sıralarından geçilmesi hedefleniyor. Bu kongrelerde beş ayrı ilçenin yani Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’nin ilçe başkanı ile ilçe yönetim kurulları seçilecek. İlçelerin kadın ve gençli örgütleri ise ayrı atrı zamanlarda ilçelerde yapılan seçimlerle belirlendi. 

En çok üye Lefkoşa’da…

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün kısa süre önce ilçelerdeki üye sayısını basın açıklamıştı. Bu doğrultuda Lefkoşa’da 3 bin 134, Mağusa’da 2 bin 496, Girne’de bin 456, Güzelyurt’ta bin 91 ve İskele’de de ise bin 47 üye oy kullanacak.

1 başkan, 10 yönetim kurulu üyesi

Ulusal Birlik Partisi’nin bu gün yapılan ilçe kongrelerinde ilçe başkanlarının yanı sıra ilçe yönetim kurulu üyeleri de seçilecek. UBP yetkililerinden alınan bilgiye göre her ilçede 10 yönetim kurulu üyesi ve yedekler seçilecek.

Kongre yerleri…

UBP’nin Lefkoşa İlçe Kongresi Yarim Düğün Salonu’nda, Girne İlçe Kongresi Ertuğrul Apakan Kapalı Spor Salonu’nda, Gazimağusa İlçe Kongresi DAÜ Beach Club Tesisleri’nde, İskele İlçe Kongresi İskele Belediyesi Kapalı Salonu’nda ve Güzelyurt Kongresi ise Muhteşem düğün Salonu’nda gerçekleşecek. 

Adaylar hazır…

Ulusal Birlik Partisi’nin genel başkanlık yarışı kadar ilçe başkanlık yarışları da heyecanlı geçecek gibi görünüyor. Lefkoşa’da İlçe Başkanlılığı için Sadık Gardiyanoğlu ile Özgür Arıkan, Mağusa’da Nushet İlktuğ ile İsmail Güneş Güneşoğlu, Girne’de İzlem Gürçağ, Yalçın Koçyiğit, Necdet Numan, İskele’de de Alirıza Usluer ile Osman Kırşan yarışacak.

Sadece Usluer yeninde aday…

Ulusal Partisi’nin şu andaki ilçe başkanları arasından sadece İskele İlçe Başkanı Alirıza Usluer yeniden İlçe Başkanı olmak için yarışa katıldı. Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, girne İslçe Başkanı Kurlu Evren ve Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst yeniden aday olmadı. 

Üye krizi aşılmadı…

Ulusal Birlik Partisi’nde bugün ilçe kongreleri gerçekleşirken, üye listeleri ile yaşana kriz hala açılmadı. Genel Başkan adayları hala kendilerine üye listelerinin mühürlü kağıtta basılı bir şekilde verilmediğini dile getiriyor.

Kurultay 31 Ekim’de

UBP’nin Genel Başkanının ve Parti Meclis üyelerinin belirleneceği kurultay ise 31 Ekim’de yapılacak. 9 binin üzerinde üyenin oy kullanacağı seçimde 7 isim UBP Genel Başkanı olmak için yarışacak. UBP Genel Başkan adayları, Hüseyin Özgürgün, Ersin Tatar, Zorlu Töre, Oğuz Ceyda, Ünal üstel, Nazım Çavuşoğlu ve Ersan Saner’den oluşuyor.

Uzun: Başkan ve yönetim kurulu seçilecek

Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Uzun, bu gün gerçekleşecek kongrelerle ilçe başkanlarının ve ilçe yönetim kurullarının belirleneceğini açıkladı. Uzun, ilçelerin kadın ve gençlik örgütlerinin daha önceden seçildiğine işaret ederek bu kongrelerde sıkıntı yaşanacağını düşünmediğini anlattı.

Güzelyurt’ta tek aday kaldı

Ulusal Birlik Partisi’nin Güzelyurt İlçe Başkanlığı için aday olacağını açıklayan Abdullah İşkey, İbrahim Ürcan ve Türel Tim geri çekildi. Tek aday kalan Osman Uzun seçime gidilmeden kazanmış oldu. Güzelyurt’ta kongre sadece ilçe yönetim kurulu üyelerini belirlemek için yapılacak.

Pilli de adaylıktan çekilmişti

Kısa süre önce Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt İlçe Başkanlığı için aday olacağını açıklayan UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli de “Entrikaların içinde yer almak istemedim” diyerek adaylığını geri çekmişti