Nadire BAHADİ

Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek ve Uçanok grupları arasında meydana gelen kavgada Uçanok grubunda yer alan sanıklar için duruşmaya gidildi. Aleyhlerine getirilen suçlamaları kabul etmemeleri üzerine dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı adına davada hazır bulunan Savcı Mustafa İldeniz mahkemede tanık dinletmeye başladı. Başkan Düriye Elkıran ve üye Yargıçlar Hasan Dağlı ile Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti huzurunda görüşülen duruşmada sanıkları avukatlar Emre Kadri, Irmak Özkoç, Muhabbet Mevsimler ve Rıfat Reis temsil etti. Savcı İldeniz dünkü duruşmada tanıklarından ilk olarak olay yeri inceleme uzmanı polis memuru İsmail Kaymaklılı’yı, görüntü uzmanı polis memuru Mehmet Bakır’ı ve kavga günü ilk olarak olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Ergüleç’i dinletti. Duruşma kaldığı yerden devam etmek üzere 30 Kasım’a ertelendi.

Kaymaklılı: Emare albümünü mahkemeye sundu

İddia Makamının ilk tanığı olay yeri inceleme uzmanı polis memuru İsmail Kaymaklılı 20 Ağustos 2015 tarihinde Adli Şube’de görevli Başmüfettiş Hasan Aşçıoğlu tarafından Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde büyük bir kavga olduğuna dair bir bilgi aldığını ve konu yere görevi icabı emare toplamak amacı ile gittiğini söyledi. Yaptığı incelemeler sırasında avukat Yunsal İlhan’a ait ofiste kan lekeleri gördüğünü söyleyen Kaymaklılı lekeleri fotoğrafladığını ardından olay yerinde bulunan “Çamlık” isimli büfede bulunan kırık sandalyeler ile olay yerindeki tahta, demir ve bir adet beyzbol sopasını da resimledikten sonra emare olarak aldığını mahkemeye aktardı. Kavgada kullanılan sopaları kanıt olarak alıp tahkikat subayı polis müfettiş muavini Ulaş Ursavaş’a teslim ettiğini aktaran Kaymaklılı, olay yerinde çektiği fotoğrafları albüm haline getirerek fotoğraf albümünü dün mahkemeye kanıt olarak sunduğunu ifade etti.

Mehmet Bakır: “Gazeteciler olayı görüntüledi”

İddia makamının ikinci tanığı görüntü uzmanı polis memuru Mehmet Bakır polis memuru Hüseyin Ergüleç’ten  gazetecilerin kavgayı fotoğrafladığı bilgisini aldığını ve 2 gazeteciden görüntüleri temin ettiğini söyledi. Bakır olay esnasında kaydedilen 2 video ile toplam 130 fotoğraftan oluşan bir fotoğraf albümü oluşturduğunu belirtti.