Abbas ELMAS

Önceden aralarında husumet bulunan iki grup dün öğle saatlerinde ellerinde bulundurdukları “tecavüzkâr aletlerle” birbirlerine saldırdılar. Kampusu birbirine katan Iraklı ve Azeri öğrencilerden 6 kişilik grup “kavga”, “tecavüzkâr alet taşıma” ve “rahatsızlık” suçlamalarıyla gözaltına alınan Baleb Yaseen İbrahim, Zana Seror Abdulkhaleo, Moustafa Elalj, Ali Battikh, Abdullah Abdallah ve Timur İsmaiyov aleyhine polisin başlatmış olduğu soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Samet Öztürk, zanlı Baleb Yaseen İbrahim, Zana Seror Abdulkhaleo, Moustafa Elalj, Ali Battikh, Abdullah Abdallah ve Timur İsmaiyov’un 3 Kasım tarihinde meydana gelen “kavga”, “tecavüzkâr alet taşıma” ve “rahatsızlık” suçlamalarıyla tutuklandığını söyledi.

Polis memuru Samet Öztürk zanlıların vermiş olduğu gönüllü ifadelerinde, önceden aralarında husumet olan öğrencilerin dün saat 14.00 sıralarında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kampus içerisinde birbirlerini darp ettiklerini itiraf ettiklerini söyledi. Zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Öztürk, 6 zanlının da KKTC’de öğrenci olduğunu ve ileride yargılanmak üzere uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, tüm zanlıların da ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak tutuksuz yargılanmalarını emretti.