UBP Genel Başkan Adayı Ünal Üstel, 1 Kasım akşamı UBP’nin kazanacağını, bu konuda tüm üyelere güvendiğini vurguladı. Üstel, “Ben UBP’de birlik ve beraberliği sağlamak ve partiyi ilk seçimlerde iktidara taşımak için adayım” dedi.

Üstel kurultayda yaptığı konuşmada, salonun boş olması, liderlerin fotoğraflarının salonda yer almaması ve genel başkanın adaylar konuşurken salondan ayrılmasını eleştirdi.

Üstel, kurultaya UBP eski Genel Başkanı, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eski genel başkan İrsen Küçük ve partiye hizmet eden diğer üst düzey yöneticilerin kurultaya davet edilmemelerini eleştirerek, “Bu zihniyet partiyi nasıl büyütecek” diye sordu.

“İnadına UBP” diyen tüm kesimlere ve ilçelerdeki tüm üyelere seslenen Üstel, bugün UBP’nin tarih yazmak için kurultayını yaptığını, ancak ne yazık birlik ve beraberliğin sergilenemediğini savundu.

1446303408.jpg

Genel başkanın “hükümete milletvekillerimizin oybirliğiyle girdik” sözlerini eleştiren Üstel, hükümete girme kararının Meclis’te olabileceğini, ancak partide oybirliği olmadığını söyledi. Üstel, tüm üyelere birlik çağrısında bulunarak, “Eskiden olduğu gibi tek başlarına iktidara yürümeye hazır olduklarını” vurguladı.

Partide sevgi, saygı, birlik ve beraberlik ortamının yitirildiğini, yeni tüzüğün bir ihtiyaç olduğunu, ancak şimdiki yönetim zihniyetine ihtiyaç olmadığını ifade eden Üstel, partide çağdaş bir yapıya ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Ünal Üstel, kurultaydaki katılım sayısının UBP’ye yakışmadığını ifade ederek, “Böyle parti yönetmek olmaz, böyle bir demokrasi anlayışı da olmaz, böyle bir anlayışla genel başkan da, iktidar da olunmaz. İşte ben UBP’de birlik ve beraberliği sağlamak ve ilk seçimlerde iktidara taşımak için adayım” dedi.

Çok daha demokratik ve kurumsal bir UBP yaratacaklarını ifade eden Üstel, UBP’nin kucaklayabilecek, birleştirecek bir genel başkana ihtiyacı olduğunu söyledi, bu konuda üyelere güvendiğini kaydetti.