Gamze Baykur

Mağusa’da uyuşturucu alışverişi yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan zanlı Muhammad Awall Bahago ile Ali Bulut, almış oldukları tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Bahago 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, zanlı Bulut ise teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

TAHKİKAT TAMAMLANDI

Meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın, 5 Mart tarihinde zanlı Muhammad Awall Bahago’nun evinde yapılan aramada 3.5 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu anımsattı. Arkın, yapılan ileri soruşturmada zanlı Bahago’nun konu uyuşturucu maddeyi 84 gr olarak zanlı Ali Bulut’tan aldığının öğrenildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Arkın, KKTC’de yasal statüsü bulunmayan ve kaçak konumunda bulunan zanlı Bahago’nun 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine, zanlı Bulut’un ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

45 GÜN SÜREYLE CEZAEVİNDE

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı Muhammad Awall Bahago’nun davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Dağlı, zanlı Ali Bulut’un ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 40’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.