ALAYKÖY’DE 2 GRAM BONZAİ

Mahkemelerin uyuşturucu davalarında yoğun şekilde çalıştığı göze çarparken dün yine mahkeme koridorlarında yoğun bir trafik yaşandı.

Alayköy’de zanlı C.K’nın ikametgâhında yapılan aramada yaklaşık 2 gram ağırlığında bonzai türü uyuşturucu madde bulunurken, C.K teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis çavuşu Barış Duman olayla ilgili bulguları aktardı.

Duman, 10 Eylül saat 20.00 raddelerinde Alayköy’de ikamet eden zanlının evinde mahkeme emri ile yapılan aramada yaklaşık 2 gram ağırlığında Bonzai türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Barış Duman zanlının gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini, konu maddeyi Metehan sınır kapısından KKTC’ye ithal ettiği beyanında bulunduğunu söyledi. Duman, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlının ileride görüşülecek davalarında hazır buluna bilmesi için yurtdışına çıkışının yasaklanmasına ve KKTC vatandaşı 2 kişinin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile davaları görülünceye değin serbest kalmasına emir verdi.

CINDY GÖZ AÇTIRMIYOR

Ercan’dan ülkemize giriş yapmak isteyen zanlı M.A’nın tasarrufunda bulunan 3 gram uyuşturucu madde ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine zanlı teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak yeminli şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Ahmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram, 9 Eylül saat 13.00 raddelerinde Ercan Devlet Hava Alanından ülkemize giriş yapmak isteyen zanlının üzerine narkotik detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi sonrası yapılan aramada sol ayakkabısı içerinde yaklaşık 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare yapıldığını söyledi.

Ahmet Bayram zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini kaydetti. Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının TC vatandaşı olup KKTC’de yasal bağının bulunmadığını belirterek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Yargıç Hale Ahmet Raşit zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunabilmesini sağlamak amacı ile 1 ay süre ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesine emir verdi.