30 Kasım ile 4 Aralık tarihleri arasında uzmanlar, uyuşturucu konusunda bilgilendirme toplantıları  yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı daire müdürleri, kaymakamlar, okul müdürleri, müdür muavinleri, rehber öğretmenler, veliler, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri “Uyuşturucu Bağımlılığını Önleme” “Riskler ve Başetme Becerileri“,“Bağımlılık ve Bağımlılık Süreçleri” gibi konularda uzmanlar tarafından bilgilendirilecek.

Türkiye’den gelecek Çanakkale Sanat Tiyatrosu, uyuşturucu kullanımının zararına dikkat çeken “Günlük” isimli tiyatro oyununu öğrenciler ve veliler için sahneleyecek.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bugün Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş’ı kabul ederek, eğitim projesi konusunda görüştü.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hakan Büyükçulha’nın da proje hakkında bir sunum yaptığı kabulde ilk sözü Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş aldı.

YARIMBAŞ

Yarımbaş, Milli Eğitim Bakanlığı ile geleneksel hale gelen projeleri olduğunu kaydederek, işbirliklerinin Dürüst’ün bakanlığı döneminde de süreceğine inanç belirtti.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın afetlerle ilgili eğitim verdiğini anımsatan Fatih Yarımbaş, sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini de söyledi.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda somut adımlar atmak istediklerini kaydeden Fatih Yarımbaş, proje planlaması yaparken Türkiye’den de destek aldıklarını anlattı.

Yarımbaş, Türkiye’de bu konuda yürütülen 2 önemli faaliyet olduğuna dikkat çekerek, “Günlük” isimli tiyatro oyununa ve Antalya’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen uyuşturucuyla mücadele eğitimi projesine işaret etti.

Hem bu tiyatronun hem de uyuşturucu konusundaki eğitimin ödüllü olduğunu söyleyen Yarımbaş, bu iki projenin nasıl bir araya getirilebileceğiyle ilgili toplantılar yapıldığını anlattı, süreçle ilgili bilgi verdi.

“EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN BÜYÜK DESTEĞİNE HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR”

30 Kasım ile 4 Aralık tarihleri arasında programın yoğun geçeceğini söyleyen ve “Bu bilinenden farklı bir projedir” diyen Yarımbaş şöyle devam etti:

“Programdaki ana tema, çocuklara ve gençlere ‘hayır’ diyebilmeyi öğretmek; uyuşturucuyla mücadelede  kurumların hangi noktalarda ayrıldığını, hangi noktalarda birleştiğini incelemektir. Bu projeler Türkiye’de ciddi başarılara imza attı. Biz iki ayrı projeyi birleştiriyoruz, çok daha güzel sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum.”

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyük desteğine her zaman ihtiyacımız var” diyen Yarımbaş, eğitim projesi kapsamında Türkiye’de 554 bin öğrenciye ulaşıldığını da söyledi.

Yarımbaş, 30 Kasım ile 4 Aralık tarihleri arasında temeli atılacak projenin KKTC tarafından sahipleneceği ve devam ettirileceğine dair inancını vurguladı.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın ülkedeki eğitim sistemine yıllardır ciddi katkı sağladığını vurgulayarak, Fatih Yarımbaş’ın eğitimle ilgili çalışmalara önem veren çalışkan bir insan olduğunu söyledi.

Dürüst, projenin uyuşturucu ve kötü alışkanlıklarla mücadele konusundaki çalışmaların önemli noktasına temas ettiğini vurgulayarak, Bakanlık ve devlet olarak bu konuya verdikleri öneme işaret etti.

“Hayır” diyebilmenin başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklardan korunmak için önemli olduğuna dikkat çeken Dürüst, “Bütün imkanlarımızla, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapıları sizlere her zaman açıktır. Birlikte her şeyi başarabiliriz. Öğretmenlerimiz, okul ve daire müdürlerimiz bu noktada seferber olmaya hazırdırlar” dedi.

Dürüst, 3 ay önce Milli Eğitim Bakanlığı görevine geldiğinde, “uyuşturucuya savaş açacağız” dediklerini anımsatarak, uyuşturucuyla ilgili konuların şubat ayında müfredata gireceğini anımsattı.

Kemal Dürüst, projenin amacına ulaşmasını dileyerek, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Yarımbaş’a, projenin hazırlanmasına katkı koyanlara duyarlılığından dolayı teşekkür etti ve sözlerini halka çağrı yaparak tamamladı.

“ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM, KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA BULUŞMASINA FIRSAT VERMEYELİM”

Dürüst şunları söyledi:

“Kimse ‘uyuşturucu illeti bende yoktur’ demesin. Uyuşturucu her an, her noktada kapımızı çalabilir. Çocuklarımıza sahip çıkalım, kötü alışkanlıklarla buluşmasına fırsat vermeyelim.  Bunun da yolu, çocuklarımızı kucaklamak, onlarla kaliteli zaman geçirmektir. Onlara şefkat vermek, boşluğa düşmelerine izin vermemektir. Burada hepimize görev düşüyor.”