Evrim Kamalı

Ülkemize Türkiye’den ithal ettiği 182 adet uyuşturucu hap ile gelen daha sonra bunların 48 adetini bilmediği şahıslara sattıktan sonra polisin aldığı ihbar üzerine ikametgâhında yapılan aramada 118 adet mdma türü uyuşturucu hap bulunan sanık Mehmet Can Karaozan hakkındaki karar dün açıklandı.

182 adet getirdiğini itiraf etti 

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökhan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan mahkeme heyetinin sanık aleyhine oy birliği ile vermiş olduğu mahkûmiyet kararını Başkan Güran açıkladı. Başkan Ömer Güran sanığın işlemiş olduğu suçun ağır bir suç olduğunu gönüllü ifadesinde konu uyuşturucu hapları Türkiye’de 200 adet olarak aldığını ve orada 18 adetini sattıktan sonra ülkemize 182 adet olarak getirdiği itirafında bulunduğunu söyledi. Başkan Güran sanığın ülkemize geldikten sonrada burada da 48 adet hap sattığını ve daha sonra yakalandığını, bu durumun açıkça sanığın uyuşturucu satışından gelir elde etme çabasını gösterdiğini belirterek bu tür suç işleyenlere ağır hapis cezası dışında bir ceza verilemeyeceğinin altını çizdi. 

Başkan Ömer Güran tüm bu olgular ışığında sanık lehine ve aleyhine olan huşuları bir bütün olarak değerlendirdikten sonra sanığı mahkum olduğu uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve verme suçlarından 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.