Bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partilerinin başkan ve  temsilcileri, Slovakya’nın Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından organize edilen rutin toplantılar kapsamında bugün yeniden biraraya geldi.

Toplantıdan sonra, partilerin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e “uzlaşı sürecinin güçlendirilmesi” çağrısında bulundukları açıklandı.

Ara bölgede bulunan Ledra Palas Otel’de saat 10:30’da başlayan ve Güney Kıbrıs’tan Birleşik Demokratlar’ın ev sahipliğini yaptığı toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantıda Birleşik Demokratlar’ın önerisiyle “Birleşik Kıbrıs’a ulaşılması hususunda  eksik olan ne, uzlaşı mı, siyasi istek mi, ikisi birlikte mi yoksa daha fazlası mı” konusu görüşüldü.

1461755184.jpg

Bugünkü toplantıya Kuzey Kıbrıs’tan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Ulusal Birlik Partisi (UBP), Halkın Partisi (HP); Güney Kıbrıs’tan ise Çalışan Halkın İlerici Partisi (AKEL), Kıbrıs Yeşiller Partisi, Demokrat Parti (DIKO), Birleşik Demokratlar (EDİ), Demokratik Seferberlik Partisi (DISI) ile Sosyal Demokrat Hareketi (EDEK) temsilcileri katıldı.

Toplantı sonrasında Slovakya Büyükelçisi Oksana Tomova, hazırlanan ortak açıklamayı okudu ve bir sonraki toplantının 25 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirileceğini kaydetti.

Tomova, partilerin, 2  lidere, “bir çözüme ulaşılması ve ulaşılan çözümün uygulanması için  müzakerelerin desteklenmesi amacıyla uzlaşı sürecinin güçlendirilmesi” çağrısında bulunduklarını da ifade etti.