Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 445’inci ile Evkaf’ın Kıbrıs Türk toplumuna devrinin 60’ıncı yıldönümleri çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Gün kapsamında Genel Müdürlük binasında ve Dr. Küçük’ün kabrinde tören gerçekleştiren  Vakıflar İdaresi yetkilileri, bugün saat 17:00’de de merhum Dr.Küçük’ün eşi Süheyla Küçük’ü Köşklüçiftlik’te evinde ziyaret etti.

Ziyarette Milli Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün İngiliz sömürge dönemi yıllarında verdiği mücadeleyi yad eden Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter başkanlığındaki heyet, eşi Süheyla Küçük’e de çiçek ile koza işi hediye etti.

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter’e ,Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kanan, İnşaat Şube Müdürü Kerime Darbaz ve İstatistik ve Analiz Uzmanı Berk Arıkhan eşlik etti.

KÜÇÜK “GÜZEL İŞLER BAŞARILDI”

Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük yaptığı konuşmada eşi Dr. Fazıl Küçük ve arkadaşlarının 60 yıl önce İngiliz Sömürge İdaresi’ne karşı verdiği mücadeleyi gayet net hatırladığını ifade ederek, gelinen aşamada Vakıflar İdaresi’ne bakıldığında güzel işlerin başarıldığını kaydetti.

BENTER: “TOPLUMDA İYİLİK YAPMAYI YAYMAK İSTİYORUZ”

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter ise vakıfların kuruluş amacının iyilik yapma olduğunu belirterek, kendilerinin de bu yönde toplumda iyiliği yaymaya çalıştıklarını kaydetti.

Vakıf  ruhu ve karşılık beklemeden iyilik yapmayı özellikle çocuk ve gençlere benimsetmek istediklerini belirten Benter, değerli mallarını vakfeden büyüklerin iyilik duygusu ve düşüncelerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Benter, bu kapsamda yarın Selimiye Meydanı’nda; “İyilik Festivali” düzenleyeceklerini de belirtti.

Vakıflar İdaresi’nin bugün Dr. Küçük ve arkadaşları sayesinde var olduğunu ifade eden Benter, bunun için minnettar olduklarını dile getirdi.