Sivil Savunma Teşkilatı, KKTC’de bulunan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri  Konfederasyonu’ndan heyet onuruna yemek verdi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nda yer alan yemekte konuşan Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş, Ankara’da dün gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybedenlere rahmet, ölenlerin yakınlarına da sabır dileklerinde bulundu.

Yarımbaş, “Türkiye karşısında ittifak eden hain devletler her tür terörü bu aziz millete karşı kullanmaktan çekinmemektedirler, bu hainler Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı olmak üzere tüm milletimizi çekinmeden hedef almaktadırlar” dedi.

Terör saldırılılarının, istilacı örgütlerin taşeronluğunu yapan PKK terör örgütünün Türk-Kürt kavgası gibi göstermeye çalışmakta olduğunu belirten Yarımbaş, “Türkler ve Kürtler et ve tırnak gibidir. Ezeli ve ebedi kardeştirler. Yüzyıllarca birlikte üç kıtada bayraktarlık yapmışlardır....Bu birlik ve beraberlik ebediyen devam edecektir. Bu birlik ve beraberlik nice zaferlerin kapılarını açacaktır” dedi.

1974 Barış Harekatında Türk, Kürt, Laz ve Çerkezlerin birlikte savaştığını da belirten Yarımbaş, “Bu birlik ve beraberlik devam etmektedir” dedi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de konuşmasının başında Ankara’daki saldırıları kınadı.

Terörizmin bir insanlık suçu olduğunu belirten Sözen, saldırıları düzenleyenlerin Kürtleri  temsil edemeyeceğini belirtti. Sözen, Kürt halkını temsil ettiğini iddia edenlerin başka ülkelerden icazet aldığını da belirtti.

Yemekte hazır bulunan Kıbrıs Türk Barış Harekatı Gazileri Derneği Başkanı Hacı Işık da, Ankara’daki terör saldırısında ölenlere rahmet diledi, saldırıların “din tanımamazlık” olduğunu söyledi ve “Müslüman olan bir insan böyle bir hareketi yapamaz” dedi.

1457964112.jpg

Koruyucular ile Kıbrıs Türk Mücadele tarihini anlatan iki kısa filmin de görüntülendiği etkinlikte Işık,  “Ne Oldu Bize” isimli bir de şiir okudu.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da etkinlikte, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı Mücahitler Derneği, Erenköy Mücahitler Cemiyeti, Sönmezliler Ocağı adına konuşma yaptı.

Ersan, Ankara’daki terör saldırısını kınadı.

Kıbrıs Türk halkının Kıbrıslı Rumlardan çok mezalim gördüğünü, her ailenden şehitler verildiğini kaydeden Ersan, “Türkiye sayesine özgürlüğe kavuştuk, bu nedenle anavatan Türkiye’den ayrılamayız” dedi.

1457964111.jpg

1457964110.jpg

1457964121.jpg