Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Kaymakamlık binasında, 1974 yılında arızalanan, yıllardır tamiratı yapılmayan ve özellikle birçok yaşlıyı üst katlara merdivenleri kullanarak çıkmaya mecbur bırakan asansör, 43 yılın ardından yeniden hizmete giriyor.

Diyalog muhabirine açıklama yapan Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, göreve geldiği Haziran ayı içerisinde bir kalp hastasının 3’üncü kata çıkmak için merdivenleri kullanmak zorunda kaldığını görür görmez, asansörün tamiratı için harekete geçtiğini söyledi. 

Kendisinden önce görevde bulunan kaymakamların da girişimlere bulunduğunu ancak sonuç alınamadığını anlatan Acı, kendilerinin yapmış olduğu girişim sonucunda ihale sürecine gidildiğini ve ihalenin sonuçlandığını belirterek, asansörün 2017 yılının ocak ayında tamiratının tamamlanacağını ifade etti. 

Yeni kaymakamlık binası yolda

Binada bulunan birçok malzemenin 1974 yılından kalma olduğunu da vurgulayan Acı, hepsini yenileyeceklerini ifade etti. Yeni kaymakamlık binası projesi üzerinde de çalıştıklarını belirten Acı, Kaymakamlık binası ve Tapu Dairesi’nin yeni binada hizmet vereceğini ifade etti.