Devrim Demir

Gönyelide iki gurup arasında 19 Mayıs tarihinde çıkan kavgada tutuklanan 7 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Farklı tarihlerde soruşturma amaçlı tutuklanan Cihangir Tortuk, Mehmet Tortuk, Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz, Murat İkizler, Eren Gören ve Ali Ömer Yayla teminat talebiyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığına dikkati çekti. Avcıoğlu, zanlıların KKTC’de yerleşik olduğunu belirterek ileride yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak zanlı Eren Gören, Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz, Murat İkizler, Cihangir Tortuk ve Mehmet Tortuk’u KKTC vatandaşı 1’er kefilin imza edeceği 30’ar Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Yargıç “Yaralama” ve “Vahim zarar” suçlarından Lefkoşa ve Girne’de askıda davaları bulunan zanlı Ali Ömer Yayla’nın ise 5 Bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 30 Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Polis: Soruşturma tamamlandı silah bulunamadı     

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Aygün Karagil mahkemede ifade sundu. Karagil, 19 Mayıs tarihinde Gönyeli Atatürk Caddesi’nde bulunan ilkokulun ön kısmında Eren Gören ve Ali Ömer Yayla ile Cihangir ve Mehmet Tortuk arasında çıkan tartışmada Cihangir ve Mehmet Tortuk’un demir sopa ve kemerlerle ciddi şekilde darp edildiğini anımsattı.

Olayda bir de henüz tespit edilemeyen bir şahıs tarafından havaya 1 el ateş açıldığını söyleyen Karagil, şahısların olay yerinden kaçtığını belirtti. Akabinde olay yerinin ziyaret edildiğini kaydeden Karagil, yerde 9 milimetre çapında 1 adet boş kovanın tespit edildiğini ancak tabancanın henüz bulunamadığını söyledi.

Tortuk kardeşler ayrı çıkartıldı

Polis iki grubu ayrı ayrı duruşmaya çıkardı. İlk olarak duruşmaya çıkarılan Cihangir Tortuk ile Mehmet Tortuk aleyhinde darp suçlaması getirilirken zanlılar ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

Yaylan’nın benzer sabıkaları var

Soruşturma memuru zanlılar hakkında 8 gündür yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek zanlıların davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Karagil ayrıca, zanlı Ali Ömer Yayla’nın Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemesinde “Yaralama” ve “vahim zarar” suçlarından askıda davaları olduğunu ifade ederek tüm zanlıların uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.