Geçmişte Meclis oturumunda UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile yaşadığı gerginliğin sonucunda Özgürgün’ün üzerine yürüyerek çeşitli sözler sarf etmesi üzerine 'Ne delikanlısınız yahu böyle' diye tepki veren CTP Milletvekili Doğuş Derya, UBP Başkanını yine ‘delikanlılık’ üzerinden vurdu. 

Su konusunda ortaya çıkan krizi çözmesi için Başbakan Ömer Kalyoncu’ya Çarşamba gününe kadar süre tanıyan UBP’yi hiçbir öneri üretmemek ve Devlet’in her türlü ekonomik ve siyasi hakkını başka bir devlete devretmeye hazır olmakla suçlayan Derya, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü geçmişte de yaptığı gibi ‘delikanlılık’ ifadesi ile eleştirdi. 

Geçmişte Meclis oturumunda UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile yaşadığı gerginliğin sonucunda Özgürgün’ün üzerine yürüyerek hakaret etmesi üzerine 'Ne delikanlısınız yahu böyle' diye tepki veren CTP Milletvekili Doğuş Derya, bu kez de “’egemenlik’ kelimesi dilinden hiç düşmesin ama kendi devletinin her türlü ekonomik ve siyasi hakkını bir başka devlete devretmeye dünden razı ol. Sonra da çıkıp 'mühlet' ver. Ne delikanlılık gerçekten! Alkış” ifadelerini kullandı.