Yeni Erenköy Belediyesi, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile Belediye Emekçileri Sendikası (BES) arasında protokol imzalandı.

Yeni Erenköy Belediyesi çalışanlarının Meclis önünde yaptığı çadır eylemi bugün itibarıyla sona erdi. Belediye çalışanlarına yarın ödeme yapılacak, ardından 15 Ocak’a kadar çalışanların geriye dönük alacakları ödenecek.

AKANSOY

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, taraflar arasında İçişleri Bakanlığı’nda imzalanan protokol öncesi yaptığı konuşmada krizi çözmek adına, tarafların yapıcı ve özverili yaklaşım sergilediğini, süreç boyunca yaşanan tepkilerin olayların sıcaklığı içerisinde anlaşılır olduğunu belirtti.

“İlk günden beri, Belediye Başkanı ve Sendika ile çok yakın mesaimiz olmuş, ortak görüşümüz Erenköy Belediyesi’nin çalışması, çalışanların haklarının gözetilmesi ve halka hizmete devam etmesi olmuştur” diyen Bakan Akansoy, Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, BES Başkanı Ulus Arpalıklı ve Genel Sekreter Mustafa Yalınkaya’ya yapıcı katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yarın çalışanlara ödeme yapılacağını, 15 Ocak’a kadar da diğer geriye dönük alacakların ödeneceğini kaydeden Akansoy, grev ve çadırın kalkacağını, çalışanları ve Yeni Erenköy halkını daha güzel günlerin beklediğini, el birliğiyle Belediyeyi daha ileriye taşıyacaklarını söyledi.

YIKICI

Yeni Erenköy Belediyesi Başkanı Mesut Yıkıcı da Belediyenin bir kez daha benzer sorunları yaşamadan, büyüyerek, gelişerek yoluna devam etmesini istedikleri söyledi.

Belediyedeki sorunun, dışarıdan bakıldığında küçük fakat gerçekte toplum için büyük bir yara olduğunu kaydeden Yıkıcı, bundan sonra el birliğiyle çalışarak yeni Erenköy Belediyesi’ne yakışan sürdürülebilir bir yapının oluşması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

ARPALIKLI

BES Başkanı Ulus Arpalıklı Yeni Erenköy Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederek, sürecin kimsenin burnu kanamadan ve bir anomali yaşanmadan atlatıldığına ve sürece katkı yapıldığına dikkat çekti.

Arpalıklı tüm tarafların artık elini taşın altına koyarak Belediyenin daha iyi yerlere gelebilmesi için çalışacağını da sözlerine ekledi.

PROTOKOL

İmzalanan protokol Yeni Erenköy Belediyesi çalışanlarının her ay net maaşlarından en düşükten %5, en yüksekten %30 oranında ve Belediyeden geri alacaklı olarak şekilde kesinti yapılmasını da öngörüyor.