Türkiye’de 65’inci hükümetin TBMM’de güvenoyu almasının ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf  Denktaş’ın kabrini ziyaret etti.

Yıldırım’a Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  komutanlar, bazı bakan ve milletvekilleri yanında Yıldırım’ın heyetinde yer alan TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu eşlik etti.

Binali Yıldırım’ın Denktaş’ın kabrine çiçek koyması ve dua etmesinin ardından saygı duruşuna geçildi. Yıldırım, anıt özel defterini de imzaladı.

Binalı Yıldırım deftere şunları yazdı:

“Kurucu Cumhurbaşkanı Aziz Denktaş, dirayetli liderliğinizde Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak gerçekleştirdiğim bu ilk ziyarette manevi huzurunuzda bulunmaktan şeref duyuyorum.

Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 65. Hükümetinin de tarihi sorumluluk bilinciyle Kıbrıs Türk Halkı’nın her zaman ve her türlü koşulda yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha yineliyor, aziz hatıranızı minnet ve saygıyla anıyorum.

Ruhunuz şad olsun.”

1464774019.jpg

1464774020.jpg

1464774018.jpg

1464774039.jpg