Suna Erden

Her yıl kanalizasyonların taşmasından dolayı sorun yaşayan Lefkoşa Organize Sanayi bölgesi dün yine lağım sularına gömüldü 

Çevre kirliliği ile sık sık gündeme gelen Lefkoşa Organize Sanayi bölgesi dün yine lağım sularına teslim oldu. Kanalizasyonların taşması ile birlikte yollar lağım suları ile dolarken Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri, araçlarının göndererek müdahale etti. Sık sık yaşanan aynı sorun bölge sakinlerini ise isyan ettirdi. Bölge sakinleri, lağım sularının çevreye yaydığı kötü koku ve sağlığı tehdit etmesinden dolayı kalıcı bir çözüm bulunmasını istedi. 

KALICI ÇÖZÜM ŞART 

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde çevre kirliğinin her türlüsü bitmek bilmiyor. Çöp yığınları, sanayi atıkları ile boğuşan bölgeyi ara ara lağım suları da basıyor. Bölge dün yine sabah saatlerinde taşan kanalizasyonlardan dolayı lağım suları altında kaldı. Birçok işletmenin olduğu bölgenin yarısından fazlası pis sulara maruz kalında Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri, araçlarının göndererek müdahale etti. Bölge sakinleri ise sık sık taşan rögarlardan dolayı bölgenin lağım suları ile dolmasına isyan etti. Bölge sakinleri, her yıl birkaç kez yaşanan soruna kesin bir çözüm bulunmasını talep ederek, lağım sularının çevreye yaydığı kötü koku ve sağlığı tehdit etmesinden dolayı kalıcı bir çözüm bulunmasını istedi.