Meclis’in bugünkü toplantısında ilk olarak bilgiye onaya sunuşlar yapılarak, 20-23 Ocak tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği (İİTPB) 10. Konferansı’na, Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında bir heyetin katılması kararı okundu.

İİT’ye katılacak heyette, CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, DP-UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu ile TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler de yer alıyor.

Genel Kurul’da, Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve DAÜ Kuruluş Yasa Tasarısını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Ad-Hoc) Komite’nin başkanlığına CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman ve başkan yardımcılığına da UBP Milletvekili Erdal Özcenk’in getirildiği de milletvekillerinin bilgisine getirildi.

YÖDAK ÜYELİĞİ İÇİN SEÇİM
 
Meclis toplantısında daha sonra Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin, Yükseköğretim, Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) üyelik başvurularının değerlendirilmesine ilişkin raporu Komite Başkanı CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman tarafından okundu.

Erhürman komitenin, Prof. Dr. Derviş Zihni Deniz, Prof. Dr. Ferhat Erişir, Prof. Dr. Hasan Kömürcügil ve Prof. Dr. Ali Efdal Özkul’un YÖDAK üyeliği için genel nitelikleri taşıdıklarına oy birliği ile karar verdiğini açıkladı. 

Raporun okunmasının ardından sandık kuruldu ve açık isim okunarak çağrılan milletvekilleri oylarını kullandı.

Seçim sonucu Prof Dr. Deniz 6, Prof. Dr. Erişir 11, Prof. Dr. Kömürcügil 15 ve Prof. Dr. Özkul 15 oy aldı.

47 milletvekilinin oy kullandığı seçimde hiçbir adayın seçilmek için “oylamaya katılanların salt çoğunluğunun oyunu” alamaması nedeniyle, seçimin Perşembe günü yapılacak Genel Kurul’da tekrarlanmasına karar verildi.

Daha sonra gruplar arası varılan mutabakat gereği Meclis’in bugünkü oturumu tamamlandı. Meclis Genel Kurulu bir sonraki toplantısını 15 Ocak Perşembe günü yapacak.