Ceren Özbil

Kaleburnu çıkışı ile Sipahi köy girişi arasındaki yolun genişletilip asfaltlanması için düğmeye basıldı. Yolun alt temelinin yapılması için çıkılan ihaleyi Aşan Nakliyat Kamyonculuk ve Dozer Şirketi Ltd kazandı. Alt temelin yapılması şirket ile Karayolları Dairesi arasında sözleşme imzalanması bekleniyor. Alt temelin yapılmasının ardından ise Karayolları Dairesi tarafından stabilize işlemi yapılacak.

Kaleburnu çıkışı ile Sipahi köy girişi arasındaki yolun genişletilip asfaltlanması yoğun çaba harcayan CTP-BG İskele milletvekili Biray Hamzaoğulları, yolun yapımı için çıkılan ihalenin bitiğini ve şirket ile Karayolları Dairesi arasında sözleşme imzalanmasının beklendiğini açıkladı. Hamzaoğlulları, önümüzdeki günlerde bu sözleşmenin imzalanacağını ve ardından alt temel çalışmalarının başlayacağını ifade etti.

Aylarca bekletildi…

Kaleburnu çıkışı ile Sipahi köy girişi arasındaki yolun genişletilip, asfaltlanması için aylar önce kaynak bulunmasına rağmen ihaleye çıkılması yaklaşık 10 ay bilinmeyen bir nedenden ertelenmişti. Havadis’in konuyu 22 Eylül’de gündeme getirmesinin ardında kısa bir süre sonra yol için ihaleye çıkıldı.

18 Kilometre kısalacak

Yolun yapılması halinde bölgede tek sağlık merkezi bulunan Erenköy ile Kaleburnu arasındaki ulaşım 18 km kısalacak. Mevcut yolun harap durumda olması nedeniyle şu an acil hastaya giden ambulanslar birle 18 km daha fazla yol kat etmeyi göze alarak bu yolu kullanmıyor.

Mevcut hali tehlike saçıyor…

Kaleburnu çıkışı ile Sipahi köy girişi arasındaki yol patikaya döndü. Neredeyse asfalt bile kalmayan yol iki aracı yan yana sığamayacak genişlikte. Birçok sürücü gerek can güvenliği gerekse de araçlarının hasar görmemesi için bu yolu kullanmıyor.