Mert ÖZDEŞ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Kemal Dürüst, hükumeti ‘su almakta olan bir gemiye benzeterek, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun ‘ikinci kez seçim kaybetmiş bir başbakan’ olarak tarihe geçebileceğini iddia etti. Diyalog’a ülke gündemini değerlendiren Kemal Dürüst çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hükumetin eğitim adına bir vizyonu olmadığını savunan Dürüst, asıl dertlerinin gelecek nesilleri kaybetme endişesi olduğunu vurguladı.
UBP Hükumeti döneminde yapılan eylemlerin hatırlatılması üzerine, kendileri döneminde bugün yaşanan sorunlar nedeniyle eylem yapılmadığını daha çok ilahiyat koleji tartışmaları ve kolejlerin açılması nedeniyle eleştirildiklerini belirtti. 

“Güzelyurt’un da hastaneye ihtiyacı var” 

Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasını önlemek amacıyla yapılan eylemi değerlendiren Dürüst, eyleme karşı olmadıklarını ama eylemin doğru zeminde yapılmadığını ileri sürdü. Dürüst, “Ben eylem yapan arkadaşların doğru zeminde eylem yapmadıklarını düşünüyorum. ‘Güzelyurt’a hastane yapılmamalı çünkü yapılırsa Cengiz Topel kapanacak’ yok böyle bir olay! Aksine bizim mücadelemiz Cengiz Topel’in kapasitesini, doktor sayısını, imkanlarını arttırmak olmalı. Ama Güzelyurtluyu da unutmamak gerekir. Güzelyurtluya bunu çok görmemek lazım” dedi. 

‘Özkan ‘Abi’ ikinci seçimi kaybedebilir” 

Dürüst, hükumetin icraatlarına yönelik eleştirilerde bulundu.

“En kötü karar, kararsızlıktan iyidir. Hükumetin icraatlarındaki başarısızlığın temeli de budur. Ve bunlar istikrarsızlığı doğurur. Eğer bir başbakan başını yastığa koyduğunda yarın hükumetim düşecek mi diye düşünüyorsa, bir başbakan yardımcısı partisinden ayrılıklar yaşanır mı diye düşünüyorsa, o hükumet, hükumet değildir. Bıyıklı bıyıksız kavgası, Cumhurbaşkanı adayım Talat mı olsun Siber mi olsun kavgası yaşanıyorsa, Sayın Denktaş, Ahmet Kaşif gurubu kaçtı mı kaçacak mı derdi yaşıyorsa bu hükumet nasıl hizmet edecek” diyen Kemal Dürüst şunları kaydetti, “Bu memlekette halkın yararını iş yapacaksınız kalın. Ama vermeyeceksiniz yarınlarda ne DP ne de CTP bulamazsınız. Ben Özkan abiyi severim. Abi de derim Sayın Başbakan’a… Ama bu gidişat gidişat değildir. Gelecekte Sayın Başbakan ikinci seçimi de kaybetmiş bir Başbakan olarak tarihin sayfalarında ye alabilir. Bu mesajı kimden alıyorum biliyo musunuz. CTP’li kardeşlerimden alıyorum.” 

Diyalog TV’ye başarı diledi
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Kemal Dürüst, Diyalog Medya Grubu Genel Direktörü Reşat Akar’ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kemal Dürüst, çok zengin bir kadro ve çok donanımlı bir altyapı ile karşılaştığını belirtti. Diyalog Medya Grubu’na başarılar diledi.