Başbakan Özkan Yorgancıoğlu dün, Diyalog Medya Grubu’nu ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ve kurum yöneticileri ile bir araya geldi. 

Başbakan Yorgancıoğlu, Diyalog Medya Grubu’nu objektif yayınlarından dolayı kutladı. İkinci kez Diyalog’u ziyaret ettiğini anımsatan Yorgancıoğlu, “Diyalog Medya Grubu yeni bir bakış açısı, yeni bir soluk getirdi basın hayatına, sizleri kutluyorum” dedi. 

“Bu süreçte objektif gazetecilik ve yayıncılık yapmanız nedeniyle sizleri tebrik etmek istiyorum” diyerek sözlerini sürdüren Yorgancıoğlu, insanların doğru, süratli ve tarafsız haber alma özgürlüğünü Diyalog’un yerine getirdiğini sözlerine ekledi. 

Akar: Herkese eşit mesafede olduk

Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da yoğun seçim döneminin yaşandığını belirterek, Başbakan’ın bu yoğunluğu içerisinde kendilerini ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Akar şöyle konuştu: 

“Diyalog olarak herkese eşit mesafede bir duruş sergiledik, partiler arasında ayrım yapmadık. Hem televizyonumuzda hem de gazetemizde bu yayıncılık anlayışını benimsedik ve bunu sürdüreceğiz. Kritik bir süreçten geçiyoruz, ekonomik ve siyasi sorunların yanı sıra Kıbrıs sorunu var. Biz başından beri sürdürdüğümüz demokratik yayıncılık anlayışına devam edeceğiz” 
Akar, seçimlerde Başbakan Yorgancıoğlu’na başarı diledi. 

Yorgancıoğlu, Siber’in kazanacağından eminim…

Başbakan ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Diyalog Tv’de yayınlanan Detay programına konuk oldu, Aytuğ Türkkan’ın sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayları Dr. Sibel Siber’in kazanacağını ifade eden Yorgancıoğlu, partide toparlanma olduğunu ve son araştırmalarda Siber’in oylarını yükselttiğini kaydetti. 
“Küskünler Sibel Siber’in fotoğraflarını asıyor” 
Başbakan parti tabanında Siber ismi etrafında bir birleşme olduğunu belirtti. 
“Aday belirleme sırasında bazı sıkıntılar yaşanmış olabilir, onlar geride kaldı. Partimizin bütün örgütleri ve bireyleri ve parti dışındaki Sibel hanımın sevenleri O’nun yanındadır ve destekçisidir. Son bir haftadır da bu destek çoğalmaktadır. Tüm bölgelerde alınan feetback’ler küskün olan kırgınların Sibel Siber’in fotoğrafını ve partinin bayraklarını astığı yönündedir” diyen Yorgancıoğlu, seçimin büyük ihtimalle ikinci tura kalacağını ifade etti. Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın oylarının düşme eğiliminde olduğunu, Sibel Siber ve bağımsız aday Kudret Özersay’ın ise yükselişte olduğunu belirtti. 
“Sorumluluğu almaktan çekinmem”
Başbakan Yorgancıoğlu Siber’in seçimi kaybetmesi durumunda bunun sorumluluğunu alıp almayacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: 
“Ben kaybetmeden bir yorum yapmam. Çünkü bunun birçok gerekçesi olabilir ama sonuç olarak benim üstlenmem gerekirse ben bundan çekinmem ama böyle bir kaybın olacağını düşünmüyorum.” 
“İkinci tura Siber kalmazsa, Eroğlu’na oy vermem”
Soldaki adayların sempatizanlarının birbirlerine karşı yıpratıcı söylemlerinin ikinci tura yansımasıyla ilgili bir soruya karşılık Yorgancıoğlu, ikinci tura Sibel Siber’in kalacağını ancak tersinin gerçekleşmesi durumunda Derviş Eroğlu’na asla oy vermeyeceğini ifade ederek, Mustafa Akıncı’ya eleştiride bulundu:
“Ben Sayın Eroğlu’na oy verecek durumda değilim ama ayni açıklamayı ayni hoşgörüyü ben herhangi bir TDP’li yetkiliden ya da Sayın Akıncı’dan duymadım. Sayın Siber ikinci tura kalırsa ki kalacaktır, TDP’liler Sayın Eroğlu’na oy vermeyecek diye bir açıklama duymadım. Ben bunu başkan olarak söyledim. Bu tür açıklamalar karşılıklı ama karşılık beklemeden olması gerekir. İşte o zaman taraflar daha dingin olur” 
“Hükümet sorgulanırsa vatandaşa verdiği güven sıkıntılı olur”
Sibel Siber’in olası bir seçim kaybı durumunda hükümetin bundan nasıl etkileneceğine ilişkin soruya karşılık Özkan Yorgancıoğlu, varsayımlar üzerine değerlendirme yapmak istemediğini kaydetti. 
“Hükümet sorgulandığı sürece vatandaşa verdiği güven sıkıntı olur, yaptığı veya yapacağı işler sıkıntılı olur” diyen Yorgancıoğlu, bunu şimdi tartışmanın gereksiz olduğunu belirtti.