Kumyalı’da faaliyet gösteren Nitovikla Eco-Bio Otel’in tahliyesi için icra memurlarının önceki gün otele gitmesiyle birlikte kendisini odaya kapatarak Urania isimli odayı ateşe veren otel sahibi Zekai Altan dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Yasal olarak el konulan malları kaçırmak”, “Binadaki eşyaları ateşe vermek” ve “İzinsiz yakıt bulundurmak” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan Altan, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Otel odasını ateşe vermişti…

Meselenin tahkikat memuru Raif Safa, zanlı Zekai Altan’ın 19 Kasım tarihinde Nitovikla Eco-Bio isimli otel içerisinde “Yasal olarak el konulan malları kaçırmak”, “Binadaki eşyaları ateşe vermek” ve “İzinsiz yakıt bulundurmak” suçlarını işlediğini açıkadı. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Safa, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak…

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cenkay İnan, zanlı Zekai Altan’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, haftada bir gün ispatı vücutta bulunmasına ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.