Fileleftheros ve diğer gazeteler, bu açıklamanın dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşen  ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat tarafından yapıldığını yazdı.

Habere göre Sloat dün ilk önce Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, daha sonra da Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis tarafından kabul edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sloat, Anastasiadis ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, müzakerelerin yeniden başlamasından dolayı çok iyimser olduklarını ifade etti.

Müzakerelerin desteklenmesi için ABD’nin elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Sloat, iki liderle iyi görüşmeler yaptığını, olumlu bir havanın ve büyük bir iyimserliğin bulunduğunu belirterek, kendilerinin bunu paylaştığını söyledi.

ABD’nin yardımcı olmak için ne yapabileceği şeklindeki bir soru üzerine, Sloat, buradaki büyükelçileriyle çalışmaya ve Washington’da gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Sloat, Kıbrıs’a gelmesi ve iki toplum lideriyle görüşmeler gerçekleştirmesinin yararlı olduğuna işaret ederek, Washington’a çok olumlu izlenimlerle döneceğini belirtti.

Haber diğer gazetelerde şu başlıklarla yer aldı:

Alithia: “ Amerikalılar İyimser ve Faaliyet İçin Hazır”; Politis: “Eide Etkilenmiş-Sloat İyimser-Olumlu Değerlendirmeler”; Haravgi: “Nihai Çözüm İçin Ümit ve Perspektif”