Fileleftheros gazetesi, Rum Meclisi Dışişleri Komitesi’nin dünkü toplantısında, AKEL’in Rum Hükümeti’ni, Filistin’in talepleri konusunda sorumluluğu hep başkalarına yükleme tutumu içerisinde olmakla suçladığını ve özellikle de son BM Genel Kurulu Toplantısı’nda, Filistin’in BM üyeliği ile ilgili oylamada leyhte oy vermemiş olmasını eleştirdiğini yazdı.

Gazete, AKEL Milletvekili Yorgos Lukaidis’in açıklamasında, Filistin’in de Rum Hükümeti’nin bu tutumundan rahatsız olduğunu ve bu tutumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Habere göre Lukaidis, AB-Ukrayna Anlaşması’yla ilgili olarak ise, bu anlaşmanın insan haklarına ve demokrasiye saygıyla ilgili olduğunu ve Ukrayna’da bugün, tam tersi bir durum yaşanmakta olduğunu; Güney Kıbrıs’ın da ilgi gösterdiği bu konuyu Rum Hükümeti’nin müzakere etmesi gerektiğini kaydetti.

Haberde, DİSİ Milletvekili Prodromos Prodromu’nun da, Hükümet’in dış politikasını savunarak, dış politikanın oldukça dengeli olduğu ve Rum Yönetimi’nin, Ukrayna ile AB Anlaşması’nı da ilk onaylayan ülkelerden biri olmayacağını söylediği ifade edildi.