Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Ankara’da dün gerçekleştirilen görüşme ve görüşme sonrasındaki açıklamalar Rum basınında manşetlerde ve iç sayfalarda geniş bir şekilde yer aldı.

Rum basını, Cumhurbaşkanı Akıncı ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme sonrasında düzenlediği ortak basın toplantısı sırasındaki söylemlerini de geniş bir şekilde aktardı.

Politis gazetesi haberi “Ortak Dönüm Noktası 2016 Yılı Sonu-Akıncı Garantiler Konusunda Pencere Açtı-Erdoğan ve Akıncı Garantiler Konusunda Söyledikleri Kapalı Kapıların Ardında Kaldı-Kıbrıs Türk lideri ve Türk Cumhurbaşkanı’nın Açıklamaları Esas Görüşme Konusuna Özlü Şekilde Değinmeden” başlıklarıyla verdi.

Gazete Cumhurbaşkanı Akıncı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, açıklamalarında gelecek görüşmelerin kritik olmasından, Türkiye’nin adil bir çözüme verdiği destek ve 2016 yılı içerisinde çözüm sağlanması gerekliliğinden bahsettiklerini yazdı.

Fileleftheros gazetesi ilgili haberi “Erdoğan’dan Soğuk Kabul-Akıncı ile Soğuk Bir Ortamda, Garantileri Öne Koydular-Recep Tayyip Erdoğan’dan Tezlerin Tazelenmesi-Erdoğan’dan Akıncı’ya  Soğuk Kabul ve 70 Dakika Gecikmeli Başlayan Görüşme” başlıklarıyla aktarırken, Akıncı ile Erdoğan arasındaki görüşmeden iki unsurun ortaya çıktığını, bunlardan bir tanesinin, görüşmenin uzun sürmesiyle, tüm yakıcı konular olmasa bile, çok şeyin konuşulması olduğunu yazdı.

Alithia gazetesi “Erdoğan ve Akıncı Üç Saat Konuştu- Erdoğan ve Akıncı Kıbrıs Sorununu Ayrıntılı Ele Aldı-Erdoğan: Kıbrıslı Türklerin Güvenliği ve Hakları Garanti Altına Alınması Koşul” başlıklarını kullandı.

Simerini gazetesi ise haberi “Erdoğan ve Akıncı Kıbrıs Sorunu 2 Buçuk Saat Görüştü- Hedefleri 2016 Yılında Yeni Ortaklık-Kıbrıslı Türk Lider Bu Yıl Çözüm Bulunmazsa Fırsat Penceresi Kapanacak Dedi-Türkler Garantilerde Israrlı” şeklinde aktarırken Haravgi gazetesi “Erdoğan: Bölgedeki Refah İçin Bu Yıl Çözüm-Akıncı Garantilerin Ele Alınmasına İlişkin Türk Dışişleri Bakanı’nın Açıklamalarına Atıfta Bulundu” yönünde başlıklara yer verdi.