Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in beraberindeki heyetle dün gittiği İsrail’de ilk olarak Küdüs Patriği Teofilos’la görüştüğünü, akşam ise İsrail’in önde gelen doğal gaz şirketi DELEK’in Başkanıyla bir araya geldiğini yazdı.

Gazete, Anastasiadis’le görüşme talebinin DELEK Başkanı’ndan geldiğini ve görüşmede Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ve Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in de yer aldığını aktardı.

Görüşmede Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) bulunan 12. Parselde Afrodit yatağındaki doğal gazın ticareti ve işbirliğinin arttırılması konularının ele alındığını belirten gazete, DELEK’in yakın geçmişte, 12. Parseldeki ortağı olan Noble Energy şirketiyle, şirketin parseldeki hisselerini alma konusunda ön görüşme başlattığını duyurduğunu hatırlattı.

Öte yandan gazete Anastasiadis ve eşi Andri Anastasiadis’in dün Kudüs Patriği Teofilos’u ziyaret ettiklerini aktardı.

Habere göre Anastasiadis, Kudüs’te bulunmaktan ve Teofilos’u ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bölge barışının sağlanması için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyduklarını savundu.

Kıbrıs sorununa da değinen Anastasiadis, “müzakerelerin başlamasıyla birlikte nihayet Kıbrıs sorununun çözümüne ulaşılacağı konusunda umut ve temkinli iyimserliğin var olduğunu” ifade etti.

Teofilos ise Anastasiadis ve eşinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.