Brüksel’de bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüştüğü haber verildi.

Simerini gazetesi görüşmede Brexit ve enerji konularının ele alındığını yazdı.

Habere göre, konuyla ilgili açıklama yapan Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Renzi’nin talebi üzerine gerçekleştirilen görüşmenin iyi geçtiğini belirtti.

Görüşmede Brexit konusunun hakim olduğu bilgisini veren Hristodulidis, oluşan yeni durumda İtalya’nın daha büyük bir rol oynamayı arzuladığını belirtti.

Nasıl ilerleneceği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu da belirten Hristodulidis, İngiltere’nin niyetlerine ilişkin hukuki açıklığın olması ve AB’nin yaratılan durumu nasıl göğüsleyeceği ve nasıl ilerleyeceğini görmenin önemine dikkat çekti.

Hristodulidis, görüşmede enerji konularının da konuşulduğunu belirtti.

Üçüncü tur ruhsat ihalesine İtalya’nın yoğun ilgisinin olduğunu hatırlatan Hristodulidis, İtalyan Başbakan Renzi’nin Güney Kıbrıs’ın enerji planlarıyla ilgili bilgi edinmek istediğini söyledi.

Hristodulidis, ayıca görüşmede Anastasiadis ile Renzi’nin karşılıklı ziyaretlerde bulunması konusunun da ele alındığını ifade etti.