Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, bugün gerçekleştirilen liderler görüşmesinin uzun ve verimli bir görüşme olduğunu, ancak daha kat edilmesi gereken yol olduğunu söyledi.

Rum haber kaynaklarına göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bugün gerçekleştirdikleri liderler görüşmenin ardından, Rum Başkanlık Sarayı’na dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anastasiadis, bugün ele aldıkları konular arasında mülkiyet meselesinin olup olmadığının kendisine sorulması üzerine, buna olumsuz yanıt verdi ve görüşmede bir dizi başka konunun ele alındığını belirtti.

Bugün gündemlerinde mülkiyet konusunun bulunmadığını dile getiren Anastasiadis, “müzakere sürecinin çapraz olacağını söylediklerini anımsattı ve bugün bunun gerçekleştiğini” ifade etti.

Bugünkü liderler görüşmesinin neye odaklandığına dair bir soruya karşılık ise Anastasiadis, “konuşması ve detaylara girmesi gereken zaman geldiğinde, bunu yapacağını” söyledi.

Anastasiadis devamla “Şu an istişare aşamasındayız, herhangi bir şey üzerinde bütünlüklü olarak mutabakata varılmadı. İlerleme kaydedildiğini söylemem gerekir, ama daha kat edilmesi gereken yol olduğunu da yineliyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, önümüzdeki Pazartesi günü gerçekleştirecekleri liderler görüşmesinde, Aralık ayı içerisinde kaç görüşme gerçekleşeceğini belirleyeceklerini de dile getiren Anastasiadis, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yoğun bir programım var ve Noel de geliyor. Konuların tümünü en ince ayrıntısına kadar tamamlamak, aynı zamanda geriye ne kaldığını ve nasıl ilerleyeceğimizi görmek için bu yoğun tempoyu sürdüreceğiz. Arzu ettiğimiz şey, hem halkı hem de kurumları birleştirecek olan, kalıcı ve işlevsel bir çözüme ulaşmaktır.”