Alithia gazetesi, Anastasiadis’in dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının akabinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, AKEL’in kararla ilgili tepkisini yorumlamayacağını belirterek, önemli olanın adalete saygı duymak olduğunu söylediğini yazdı.

Habere göre Anastasiadis, herkesin adalete saygı temelinde eleştiri hakkı bulunduğunu belirtti.

HASİKOS: “ADALET YERİNİ BULDU”

Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, 5 kişinin suçlu bulunduğu mahkeme kararına güvendikleri ve adaletin yerini bulduğu değerlendirmesini yaptı.

Habere göre Hasikos, kurumlara saygı duymak ve güvenmek gerektiği vurgusunu yaparken, konunun artık şahsi bir mesele olmaktan çıktığını kaydetti.

TORNARİDİS VE PERDİKİS

DİDİ Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis, mahkeme kararlarına her zaman saygı duyduklarını; bu kararların eleştirilmemesi gerektiğini ve “cezasız kalma” döneminin artık sona erdiğini söyledi.

Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis de, ilk defa bir parti mensubunun yargılandığını ve ceza aldığını belirterek, mallara el konulması kararıyla da ilk defa yasadışı kazançtan bahsedildiğini ve bunun da önemli bir gelişme olduğunu ifade etti

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Mormenekşe davasıyla ilgili Rum Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı eleştirerek, bu kararın yanlış olduğunu belirtmiş, parti mensuplarından biri aleyhinde ceza kararı çıkması konusunun da üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.