Güney Kıbrıs’ta AKEL adına gerçekleştirilen bir anketin sonuçlarının, birinci parti DİSİ ile ikinci parti olarak görünen AKEL arasındaki farkın yüzde 1,7’ye gerilediğini ortaya koyduğu bildirildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, AKEL adına GPO şirketi tarafından 18-23 Şubat tarihleri arasında, bin 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ankette Güney Kıbrıs’taki milletvekilliği seçimleri ve Kıbrıs sorununa ilişkin görüşler alındığını yazdılar.

Habere göre, Mayıs ayında yapılacak milletvekilliği seçimlerinde hangi partiye oy verecekleri sorulan katılımcıların yüzde 22,5’i DİSİ, 20,8’i ise AKEL yanıtı verirken, DİKO yüzde 9,5, EDEK ve Vatandaşlar ittifakı aynı oranda, yani yüzde 4,2, Çevreciler yüzde 3, ELAM yüzde 2,8 ve EURO.KO ile Dayanışma Hareketi (Teoharus’un partisi) de eşit oranlarda yani yüzde 2 oranında oy aldılar.

Gazete, ankette yüzde 27,8 oranında da netleşmemiş oy oranının (bilmiyorum/cevaplamıyorum, boş, oy vermeyeceğim) ortaya çıktığına dikkat çekti.

Ankette yer alan, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki politikasına ilişkin soruya katılımcılardan yüzde 51,7’si “Kesinlikle & Belki Doğru Yönde” ve yüzde 42,4’ü ise “Kesinlikle & Belki Yanlış Yönde” yanıtını verirken, yüzde 5,9’luk kesim ise “bilmiyorum/cevaplamıyorum” yanıtını verdi.

Ankette katılımcılara ayrıca, ekonomi, özelleştirme ve mağazaların işleyiş saatleri gibi konularda da görüşleri soruldu.