Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in görüşmelerinin ilerlemiyor göründüğü, anlaşmazlıkların mavi (Rum tezleri) ve kırmızı (Kıbrıs Türk tezleri) ile yazılmış belgelerde kaydedildiği gibi kaldığı öne sürüldü.

Fileleftheros, iki taraf arasındaki anlaşmazlıkları daraltmak hedefiyle, bugüne kadar dokunulan bütün konuları gözden geçirmeye başlayan Nami ve Mavroyannis’in, sonuncusunu dün yaptıkları görüşmelerinde prosedürün ilerlemediği saptaması yapıldığını yazdı. 

Gazete müzakereleri yakından izlemekte olan BM’den bir kaynağın çok az ilerleme olduğundan söz ettiğine dikkat çekerek bu görüntünün, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin gösterdiği görüntüyü yansıtmadığını, müzakere süreci hakkında Eide’nin bilgilendirdiği Brüksel’de hakim olan izlenimle de uyumlu olmadığını belirtti.

Fileleftheros buna rağmen müzakerecilerin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 26 Şubat’taki randevusu için zemin hazırlığı yapmak üzere görüşmeye devam edeceğini yazdı.