ültürel Miras Teknik Komitesi Rum Eşbaşkanı Takis Hacıdimitriu ile Kültür Teknik Komitesi Rum Eşbaşkanı Andrulla Vasiliu, Antigoni oyununun Salamis Antik Tiyatro’da gösterimi nedeniyle çıkan kavgayı ve olayın teknik komitelere kadar gelmesini değerlendirdi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, “Astra”ya dün açıklama yapan Hacıdimitriu, kültüre herkesin saygı duyması gerektiğini ve kültürün, Kıbrıs sorununun çözümü için zemin oluşturabileceğini söyledi.

Habere göre Hacıdimitriu, teknik komitelerin iki toplumun liderlerince oluşturulduğunu, onlar tarafından desteklendiğini ve alınan her kararın, onların onayından geçtiğini kaydetti.

Teknik komitelerin, adadaki iki toplumu birleştirdiğini ifade eden Hacıdimitriu, “Kıbrıs Cumhuriyeti” kurumlarının, çalışmaların tümüne katılmadığını söyledi.

Öte yandan Vasiliu da, çıkan tantanadan üzüntü duyduğunu belirterek, bazılarının, Salamis Antik Tiyatro’daki gösterinin yakaladığı başarıyı karalamaya çalıştığını kaydetti.

Vasiliu, teknik komitelerin koordinatörlerinden onay almadan hiçbir iş yapılmadığını da ifade ederken, Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in de gösteriyi izleyenler arasında bulunduğuna işaret etti.