Alithia gazetesine göre Cretu dün Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile görüştü; Lefkoşa Rum kesimini gezdi.

Cretu, Yeorgiadis ile yaptığı görüşmede, gerek Avrupa Komisyonu’nun, gerekse kendisinin, iki toplumun her ortak tedbirini destekleyeceklerini ve her türlü girişime her zaman ve her şekilde kolaylılar sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Cretu, görüşmelerdeki iyi atmosferin ve fırsatın değerlendirilmesi gerektiği inancını da dile getirdi.

Lefkoşa’nın iki tarafındaki Belediye Başkanlarının “tarihi merkezde, ara bölgede ve atıkların işlenmesindeki ortak eylemleriyle ilgili” üstlendiği girişimleri güçlü bir şekilde teşvik ettiklerini belirten Cretu, “Yeniden birleşme, ekonominin de birleşmesi anlamına gelir” dedi.

Cretu, Komisyon’un, Kıbrıs Türk toplumunun AB normlarına uyum sağlamalarına yardım etme amacı taşıyan bir programın olduğunu da hatırlattı.

Habere göre Cretu, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis ile Lefkoşa Rum kesiminin surlariçini gezerken yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu’nun adada kalkınma ve barışın olması yönündeki desteğini yineledi.

Habere göre Cretu, AB finansmanlarıyla restorasyon çalışmalarının yürütüldüğü Tahtakale bölgesini, Ermu caddesindeki barikatı ve diğer yerleri gezdi.

Simerini gazetesi Cretu’nun Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis ve Savunma Bakanı Fristoforos Fokaidis’le de biraya geldiğini yazdı.