EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Rum Yönetimi’nin, Türk diplomatların hesaplarının dondurulmasına ilişkin İngiliz Mahkemesi’nin kararını değerlendirmesini talep etti.

Fileleftheros gazetesi EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un, İngiliz Mahkemesi’nin kararını yorumladığı açıklamasına yer verdi.

Habere göre EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, 7 Kıbrıslı Rum’un, Kuzey’deki taşınmaz malları için Ankara aleyhine açtığı dava üzerine verilen İngiliz Mahkemesi’nin bu kararının, Rum Yönetimi Başkanı ve Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin idare etme şekli için “şamar” teşkil ettiğini ileri sürdü.

İngiliz Mahkemesi’nin bu kararının, kendiliğinden anlaşılır olduğunu ifade eden Sizopulos, mülkiyet hakkı gibi kişisel hakların alınamaz olduğunu ve Rum Yönetimi’nin “mihenk taşını” teşkil ettiğini savundu.

Sizopulos, hiç kimsenin Anastasiadis’i kişisel haklarda ve özellikle mülkiyet haklarında indirimler yapması için yetkilendirmediğini söyledi.

KKTC’deki Taşınmaz Mal Komisyonu’nun “yetkisine itiraz eden görüşün” değerlendirilmesi amacıyla hükümete çağrıda bulunan Sizopulos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun “yasa dışılığına” ilişkin görüşü  sadece değerlendirmemekle kalmadığını ayrıca Kuzey’deki Kıbrıs Rum mallarını “yağmalayan yerleşiklere” de haklar tanıdığını iddia etti.