Fileleftheros gazetesi “Ledra Palace’taki Görüşmelerin Yeniden Belirlenmesi Önerisi” başlıklı haberinde, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partilerin bugün yapacağı toplantıya ev sahipliği yapacak olan EDEK partisinin, bu görüşmelerin yeniden belirlenmesi yönünde öneri sunacağını yazdı.

Habere göre EDEK, görüşmelerin, bu tür temasların başka bir zemine girmesi ve Kıbrıs sorununun çözümünü hedeflemesi şeklinde öneride bulunacak.

EDEK, partiler arasındaki görüşmelerin yükseltilmesine ilişkin öneriler de sunacak.

EDEK’in önerileri arasında, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum partilerin, Kıbrıs sorunun çözüm çabalarına yönelik basit bir destek ifadesinden kaçınması, Kıbrıs sorununun demokratik çözümüne yönelik bir çerçeve anlaşmasının görüşülmesinin ileriye götürülmesinin de bulunduğunu yazan gazete EDEK’in ayrıca bu değişiklikler çerçevesinde, her görüşme sonrasında, ortak bir açıklama yapılması yerine, görüşülecek konulara ilişkin sonuç taslağının olmasını önereceğini belirtti.

EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum partilere, farklı federal sistemleri analiz etmeleri ve bu sistemlerin olumlu ve olumsuz yanlarını anlatmaları için uzmanların davet edilmesi önerisini sunacak.

Sizopulos, partisinin, Kıbrıs sorununun çözüm parametrelerinin ne olması konusundaki görüşlerini de ortaya koyacak.